“Mπουρδέλο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Κεραυνούς» εναντίον της ΕΠΟ και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την απόφαση που κρατά τον Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα αντί του Ηρακλή, εξαπέλυσε ο Ανδρέας Παντελή. Ο πρόεδρος του «Γηραιού» χαρακτήρισε την εξέλιξη «σκάνδαλο» και «ραμμένη στα μέτρα» των Αρκάδων και αφού τη χαρακτήρισε δείγμα μιας κατάστασης «που δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο», ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει στα πολιτικά δικαστήρια το δίκιο της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελή στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας σκανδαλώδους απόφασης από την ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, των ομάδων και της Κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλές φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατά το δοκούν. Είχαμε πει που οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση-έκτρωμα. Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. Ήταν μία απόφαση κόλαφος, που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της, οι πάντες εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων. Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί -την ημέρα που δικάζεται ο Ηρακλής- να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση του Εφετείου. Η δουλειά του δεν ήταν που θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα ο Ηρακλής. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος.
Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψιν όλες οι τελευταίες απόψεις και με τρεις γραμμές να μας λέει η Εφέσεων ότι δεν είναι αναρμόδιο το Διαιτητικό. Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενός. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει.

Ο Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός να διοικήσει. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες. Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει τις ικανότητες -και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα.
Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής. Τα Πολιτικά Δικαστήρια δε θα δεχτούν πίεση. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο. Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πως ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική.

Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη. Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε απόφαση. Αυτοί είπαν πως απλά δε θα την δικάσουν την υπόθεση και ότι απλά παραμένει η απόφαση. Αυτού του είδους η απόφαση ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα πάλι.

Εχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο.

Ήρθα εδώ και βρήκα μια κατάσταση και σκοπός ήταν από την αρχή να δικαιωθούμε δικαστικά. Ο κόσμος και η ΠΑΕ κάνουν τη δουλειά τους. Θα ανακοινωθούν κάποιες αντιδράσεις πολύ σύντομα. Οι πολιτικοί της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατέψουν.
Εχουμε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς. Με μία απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους που δεν φοβούνται κανέναν. Υπήρχε επικοινωνία με τον Ρέμο. Οι νομικοί αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ετοιμάσουν τη δικογραφία για τα Πολιτικά Δικαστήρια.

Αυθημερόν δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ώστε η ομάδα να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκα.
Είναι καθαρά θέμα της Δευτεροβάθμιας πότε θα προλάβει να είναι έτοιμος ο φάκελος ενόψει των επόμενων νομικών ενεργειών. Χθες σήμερα και αύριο ήρθαν και έρχονται παίκτες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σύνολο για την πρώτη κατηγορία. Μιλάμε με παίκτες για να κάνουμε ιδιωτικό συμφωνητικό.

Οι νομικοί επεξεργάζονται τις μηνύσεις που θα γίνουν σε πρόσωπα. Ο Ηρακλής θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους θέλησαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα».