30 εκ. ευρώ η “τρύπα” στον ΠΑΟ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η έκθεση που παραδόθηκε στην διοίκηση του Παναθηναϊκού δημιούργησε νέους προβληματισμούς στην διοίκηση καθώς, σύμφωνα με την έκθεση, το έλλειμμα για την εφετινή σεζόν θα φτάσει τα 23.5 εκ. ευρώ ενώ σημειώνεται πως έχουν μεταφερθεί και 6 εκ. ευρώ από την περσινή σεζόν στην εφετινή.

Την περασμένη σεζόν δημιουργήθηκε μια “τρύπα” στα ταμεία του Παναθηναϊκού συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν καλύφθηκε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα 6 εκ. από αυτά να μεταφερθούν στην εφετινή σεζόν.

Επιπλέον, η διοίκηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί τα συμβόλαια 11 ποδοσφαιριστών τα οποία υπογράφηκαν την εποχή που ο φορολογικός συντελεστής ήταν στο 21% ενώ τώρα βρίσκεται στο 45%. Η διοίκηση θα προσπαθήσει να πείσει τους 11 παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Καραγκούνης, Νίνης, για την ανάγκη περικοπών στην περίπτωση που οι μέτοχοι δεν δεχτούν να καλύψουν το έλλειμμα των 30 εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζει το πλάνο που θα παρουσιάσει στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής και σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο θα καλέσει όλους τους μετόχους να συμβάλλουν στην λύση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα χωρίς ωστόσο να φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους μετόχους.