“Θα δούμε τους φακέλους των Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και θα απαντήσουμε”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η κ. Μαρούπα δεν άνοιξε τα χαρτιά της όσον αφορά τις σκέψεις της ΕΕΑ για την τελική έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο εξέφρασε την απορία της διότι όπως υποστηρίζει, «οι δύο ομάδες δεν θέλουν ταχεία λύση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα, στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για τις αποφάσεις της Επιτροπής σε σχέση με την κάθαρση στο ποδόσφαιρο:

«Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στις υποθέσεις που εξετάζουμε. Για πρώτη φορά στα χρονικά επιχειρείται να μπει μια τάξη στο ποδόσφαιρο και αυτό έχει τις δυσκολίες του. Επίσης, υπάρχουν πολλά όργανα με παράλληλες αρμοδιότητες που επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτό δυσκολεύει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου».

Για το αίτημα επανεξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας:

«Υποχρεωτικά πρέπει να δούμε τις αιτήσεις που μας έχουν υποβάλλει. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε επί των νομικών θεμάτων που θέτουν αυτές οι αιτήσεις. Το πρώτο θέμα που θα δούμε, είναι αν υπάρχει χρονική αρμοδιότητα. Αν μπορούμε να υπερβούμε τις προθεσμίες και να επανεξετάσουμε τώρα τους φακέλους. Το δεύτερο, αν η προσωρινή διαταγή που υπάρχει από το διοικητικό εφετείο μας αφήνει το περιθώριο να δούμε για δεύτερη φορά τους φακέλους αυτούς. Το τρίτο, είναι αυτό που θέτουν οι αιτήσεις, καθ υπερβολήν θεωρώ, ότι αυτές οι κενές θέσεις πρέπει να αναπληρωθούν από τις δύο αυτές ομάδες μέχρι να βγει η απόφαση επί της αίτησης αναστολής της απόφασης μας.

Ένα άλλο θέμα είναι και το αν έχουμε την αρμοδιότητα πλέον, διότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Πάντως, μου έκανε εντύπωση που οι δύο ομάδες δεν επιθυμούσαν μια ταχεία λύση από την τακτική δικαιοσύνη, ζητώντας αναβολή στην υπόθεση τους την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλουν, για κάποιους δικούς τους λόγους, να λύσουμε πάλι εμείς και το θέμα της προσωρινής διαταγής. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε την Πέμπτη, αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι θα παρθεί και απόφαση».

Για όσους υποστηρίζουν ότι η ΕΕΑ δέχεται κυβερνητικές παρεμβάσεις:

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είμαστε όργανο της πολιτείας, υπαγόμαστε στη ΓΓΑ. Όμως η επιτροπή λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή. Συμμετέχουν σε αυτή άνθρωποι που εξ ορισμού έχουν επαγγελματική καταξίωση και είναι δομημένες προσωπικότητες. Το κριτήριο με το οποίο μας επέλεξαν ήταν να είμαστε άτεγκτοι και ανεξάρτητοι. Μας άφησαν την υπόθεση του ποδοσφαίρου στα χέρια μας και μας είπαν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η πολιτεία επιθυμεί την κάθαρση, διότι μέχρι τώρα δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook