Σπανός: «Θέλουμε έναν Ατρόμητο πρωταγωνιστή»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Για πρώτη φορά γίνεται μια σωστή δικαστική έρευνα, που αποδίδει. Πιστεύω θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», σχολίασε για την υπόθεση με τους «στημένους αγώνες», ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Μήτρογλου είπε: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του προέδρου του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6

-Για το χθεσινό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟ:
«Υπάρχουν ισοπαλίες που έρχονται με αντιπάλους όπως είναι και ο Παναθηναϊκός που είναι θετικές. Χθες όμως είχαμε αριθμητική υπεροχή και αλλά και ευκαιρίες που μας αφήνουν πικρή γεύση. Χθες έπρεπε να πάρουμε την νίκη».

-Ο εφετινός στόχος του Ατρόμητου:
«Ήρθαν 12 νέοι ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα και πιο ψηλά. Στόχος είναι να γίνεται καλύτερη η ομάδα και να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο πάνω.
Πήραμε την απόφαση πως η ομάδα χρειάζεται ανανέωση. Πήραμε παίκτες που είχαν παίξει σε Ελλάδα και δεν ήθελαν, χρόνο προσαρμογής. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μπήκαμε δυνατά. Βγάλαμε ένα πρόγραμμα δύσκολο. Υπάρχουν καλά δείγματα γραφής. Δείξαμε από τις πρώτες αγωνιστικές ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα.
Στόχος μας είναι να προοδεύουμε και να εξελισσόμαστε. Να παίρνουμε τρεις βαθμούς κάθε Κυριακή.
Έχουμε μια ομάδα που παίζουν πολλοί Έλληνες. Υλοποιείται ένα πρόγραμμα που παίζουν και παιδιά από τις ακαδημίες. Είναι πολύ μεγάλη κληρονομιά για τον Ατρόμητο να βγάζει παίκτες από τα σπλάχνα του…».

-Επηρεάζει η κρίση;
«Ναι, επηρεάζει η κρίση. Όταν όμως έχεις βάσεις και πρόγραμμα και φτάνεις μέχρι εκεί που μπορείς, τότε δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Στον Ατρόμητο πάντα κινούμαστε μέχρι εκεί που φτάνουμε. Το μπάτζετ είναι μειωμένο περίπου μέχρι 25% Έχουμε προετοιμαστεί για προβλήματα που θα βρούμε.
Έχουμε 12 νέα συμβόλαια. Κάναμε δύο ανανεώσεις με λιγότερα χρήματα και σε άλλους παίκτες προτάθηκε μείωση αποδοχών και βρήκαμε ανταπόκριση από τους παίκτες.
Και οι παίκτες κατανοούν την κατάσταση. Συμβιβάζονται με κάποια πράγματα. Βασικό είναι να καταλάβουν ότι είναι ειλικρινής ο άλλος που μιλούν. Και ο Ατρόμητος γνωρίζουν είναι έτσι είναι εύκολο για εμάς να διαπραγματευτούμε.
Δεν θέλουμε έναν Ατρόμητο κομπάρσο. Θέλουμε έναν Ατρόμητο πρωταγωνιστή. Θέλουμε να παίρνουν τους αγώνες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν κινούμαστε παρασκηνιακά».

-Για την σχέση με τους οπαδούς:
«Έχουμε μια σχέση ειλικρίνειας. Καταλαβαίνουν ότι γίνεται μια προσπάθεια, πως υπάρχει ένα πρόγραμμα και ότι θέλουμε να τον κάνουμε μια ομάδα που θα αποτελεί σημείο αναφοράς».

-Για τα στημένα:
«Για πρώτη φορά έγινε μια σωστή δικαστική διερεύνηση. Πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν. Η δικαστική έρευνα έχει δείξει ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. Κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.
Είναι κακό το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 14 ομάδες. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν λυθεί όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες. Υπήρξαν αποφάσεις που η μια αναιρούσε την άλλη. Οι αρμόδιοι και η ΕΠΟ έχουν ζητήσει να τελειώσει πολύ σύντομα. Μέχρι το παιχνίδι της Εθνικής τον Οκτώβριο».

-Για το θέαμα στα παιχνίδια:
«Έχουμε δει και καλά παιχνίδια αλλά και περίπου 80% πληρότητα στα γήπεδα».

-Εάν είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της ΑΕΚ:
«Υπήρχε πρόταση επί διοίκησης Στάθη και Λοϊζίδη για να πάρει η οικογένειά μου την ΑΕΚ. Όμως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να πάρουμε την ΑΕΚ γιατί υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα στην ομάδα».

-Για την προσπάθεια ανανέωσης:
«Έχουμε ένα πλάνο εδώ και χρόνια να βγάζουμε παίκτες. Το να βγάζεις παίκτες είναι ένα αντίδοτο στην κρίση. Οι συγκεκριμένοι παίκτες δουλεύουν με τον κ.Δώνη για τρία χρόνια και τους αντιμετωπίζουμε σαν όλους τους άλλους. Είμαστε ευτυχείς που το πλάνο που έχουμε θέσει σε λειτουργία αποδίδει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Πρώτο μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κορμό από νέους παίκτες».

-Για τον Γιώργο Δώνη και εάν οι Έλληνες προπονητές μπορούν να ανταποκριθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο:
«Ο Γιώργος Δώνης δουλεύει για 5η σεζόν στον Ατρόμητο. Δουλεύει πάρα πολύ. Είναι θέμα νοοτροπίας αν θα στηρίξουν έναν προπονητή. Δεν υστερούν με τους προπονητές που έρχονται. Πρέπει να τους στηρίξουν. Οι ικανότητες υπάρχουν. Για τον δικό μου προπονητή που τον ξέρω θα πω ότι φυσικά και μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο».

-Είχε πρόταση ο Γιώργος Δώνης για να αποχωρήσει;
«Ξέρω ότι υπάρχουν ρήτρες που επιτρέπουν στον προπονητή μας να κάνει χρήση μέχρι μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας για να φύγει. Δεν ξέρω εάν είχε πρόταση. Η σύμβαση με τον Γιώργο Δώνη τελειώνει το καλοκαίρι του 2012»

-Θα παραμείνει ο Γιώργος Δώνης:
«Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Εμείς έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ.Δώνη».

-Πώς είδε τον Παναθηναϊκό:
«Καλύτερο από ό,τι τον περίμενα. Τον είχα δει πολύ κατώτερο στα πρώτα παιχνίδια. Παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχει να συγκεντρωθεί μόνο σε έναν στόχο. Έχει παίκτες με παραστάσεις και πολύ καλούς. Ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά».

-Για τον Μήτρογλου: Αξίζει να παίζει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;
«Σαν φίλαθλος πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και ένα στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι οι παίκτες έχουν έναν κουμπί. Και αυτός έχει. Αν βάλεις έναν άνθρωπο να νιώσει εμπιστοσύνη τότε μια ομάδα θα κερδίσει πολλά από αυτόν τον παίκτη. Η παρουσία του σε μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο θα τον βοηθήσει. Είναι χρήσιμος και θα είναι και για τον Ολυμπιακό και για την Εθνική.
Για τον Μήτρογλου είναι δανεισμός από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της μεταγραφή του Τάτου.

-Για τον Τάτο:
«Είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα. Θα τον ωφελήσει η παρουσία του στον Ατρόμητο. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα. Σήμερα πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης με τη μπάλα στα πόδια. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον Ολυμπιακό».

-Για τα επεισόδια στον περσινό τελικό Κυπέλλου;
«Τον έχω διαγράψει από την μνήμη μου. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι για ποδόσφαιρο από εκείνη την ημέρα. Πιστεύω πως ήταν μια διοργάνωση ντροπή για το ποδόσφαιρο…
Θέλουμε να διεκδικήσουμε και φέτος μια παρουσία. Το πρωτάθλημα όμως σε καθιερώνει και δίνουμε εκεί την προτεραιότητα και να έχουμε εκεί μια καλύτερη παρουσία».

-Θα αγωνιστούν Τάτος και Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό;
«Ο Τάτος και ο Μήτρογλου θα αγωνιστούν κανονικά δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για το αντίθετο»

-Για τον Παναιτωλικό:
«Έχει αρχίσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Είναι ομάδα με δυναμική, με κόσμο που τον στηρίζει. Έχει προοπτικές για μια καλή πορεία».

-Ποια ομάδα είναι πρότυπο:
«Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που δουλεύει με έναν τρόπο, τον οποίο προσπαθούμε –σε κάποια κομμάτια να αντιγράψουμε. Προς Θεού όμως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης…».

-Για την οικονομική κρίση:
«Ο λαός περνάει δοκιμασία. Πιστεύω όλο το αδιέξοδο να λυθεί γρήγορα. Πρέπει να υπάρξουν νέες ευκαιρίες. Να βρούμε τις λύσεις. Οι τράπεζες να αυξήσουν την ρευστότητα και να πέσει χρήμα αγορά. Να ενισχυθούν τα μεσαία νοικοκυριά».

-Το σχόλιό του για την παραμονή του Αστέρα, μετά από την τιμωρία του Ηρακλή:
«Η ομάδα του Ηρακλή –αν θυμάμαι- οι αρχές διαπίστωσαν ότι χρησιμοποίησε ένα έγγραφο πλαστής φορολογικής ενημερότητας.
Νοθεύεται το πρωτάθλημα. Γιατί μια ομάδα χρησιμοποιεί παίκτες που δεν τους πληρώνει. Για την απόφαση που βγήκε για τον Ηρακλή πιστεύω ότι είναι δίκαιη από την στιγμή που αποδείχθηκε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση.
Θέση μου είναι ότι στην κατηγορία πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα που έπαιζε και την προηγούμενη σεζόν σε αυτή».

-Για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και την επικοινωνία με τους οργανωμένους:
«Υπάρχει έκρηξη βίας που δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλη την κοινωνία. Το να δώσεις ραντεβού θανάτου ξεπερνάει κάθε όριο. Όλες οι ομάδες έχουν μιλήσει με τους οπαδούς. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία με τους οργανωμένους για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Και χθες φάνηκαν τα αποτελέσματα που δεν έγινε τίποτα.
Είμαστε μεσογειακός λαός και βράζει το αίμα. Για να φτάσουμε στο σημείο όμως να δούμε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με τους οπαδούς και των δύο ομάδων απέχει πολύ».

-Πρόβλεψη για το εφετινό πρωτάθλημα:
«Προβάδισμα έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Εγώ όμως πιστεύω και στον ΠΑΟΚ. Δύσκολα θα σπάσει το πρώτο δίδυμο. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ μεγάλο με λύσεις πολλές. Και ο ΠΑΟ όμως έχει πολύ καλή ομάδα και έχει το πλεονέκτημα ότι θα συγκεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook