Σκληρό καρύδι η Ξάνθη λύγισε στο 94΄

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μαρσέιγ παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό άλλωστε θα γίνεται όλη την χρονιά, αφού οι Πειραιώτες έχουν πλέον δύο ενδεκάδες. Ο Μαρκάνο πήρε την θέση του Αβραάμ, οι Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα αντικατέστησαν τους Φέισα και Μοδέστο, ο Μιραλάς πέρασε αριστερά και ο Τζιμπούρ πήρε την θέση του Γέστε και ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν φοβήθηκε το ματς και κατέβιασε μια ενδεκάδα, κάθε άλλο παρά αμυντική. Άλλωστε το σύστημα ήταν ίδιο μ’ αυτό που διάλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μιλάμε φυσικά για το 4-2-3-1. Η όρεξη των παικτών της Ξάνθης για μπάλα φάνηκε από τα πρώτα λεπτά κιόλας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας φανερά επηρεασμένοι από την ήττα της Τρίτης και ανέτοιμοι (μιλάμε για το πρώτο ματς στην Superleague), δεν είχαν την… σπιρτάδα και εκρηκτικότητα που βλέπαμε την περσινή σεζόν, από τα πρώτα λεπτά σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Οι Πειραιώτες δημιούργησαν κάποιες φάσεις και είχαν την υπεροχή και την κατοχή, όμως τα λάθη ήταν πολλά και οι τρόποι επίθεσης και δημιουργίας ήταν αρκετά προβλέψιμοι. Αδύναμος κρίκος ήταν δίχως αμφιβολία ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και έκανε πολλά λάθη.

Μαρς(ελίνιο) για την έκπληξη (0-1)

Μια ωραία ατομική ενέργεια του Μιραλάς που δεν έγινε γκολ από τον Τζιμπούρ στο 9′ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει αρχικά ο Ολυμπιακός, όμως η Ξάνθη ήταν πιο αποτελεσματική και ουσιαστική. Γι′ αυτό και στο 14′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος από αριστερή πλάγια θέση δοκίμασε το σουτ και με την βοήθεια του Κοστάνσο που έμεινε άγαλμα στην κλειστή του γωνία, χρίστηκε σκόρερ.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε λεπτό να εμψυχώνει την ομάδα του παρά την… παγωμάρα, όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειχναν ικανοί να συνέλθουν. τα λάθη συνεχίστηκαν, όπως και οι περιττές ατομικές ενέργειες. Βάλτε και την έλλειψη δημιουργίας, καθαρού μυαλού και φρεσκάδας και μπορείτε να καταλάβετε πως ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού. Η Ξάνθη από την άλλη, ήταν εξαιρετική αμυντική, διαβασμένη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και προσεκτική.

Οι «ερυθρόλευκοι″ ξύπνησαν τελικά τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως ούτε η κεφαλιά του Τζιμπούρ (37′), ούτε η προβολή του Μέλμπεργκ (43′), ούτε η σέντρα του Τοροσίδη (45+’), ούτε και η κεφαλιά του Μιραλάς στις καθυστερήσεις, είχαν ευτυχή κατάληξη και η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμά.

Η χαλαρή Ξάνθη και ο υπνωτισμένος Ολυμπιακός

Στην επανάληψη, κανείς από τους δύο προπονητές δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή και η αλήθεια είναι πως το σκηνικό διαφοροποιήθηκε ελάχιστα. Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, όμως οι παίκτες του την… παίδευαν και δεν έβρισκαν χώρους προς την εστία της Ξάνθης, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στηθεί καλά στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις ήταν φωτιά. Σε μια απ’ αυτές στο 51′ βρέθηκαν τρεις φιλοξενούμενοι με τον Μαρκάνο, όμως ο Σουάνης έκανε το σουτ και χάλασε τα σχέδια για την ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά, οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν κάποιες ευκαιρίες όπως το σουτ του Μιραλάς στο 56΄και αυτό του Φουστέρ στο 60′, ή την μπαλιά του Χολέμπας που δεν πρόλαβε στο τσακ ο Μοδέστο, όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του, κάνοντας και τις τρεις αλλαγές μέχρι το 69ο λεπτό, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν, η νευρικότητα και το άγχος είχε κυριεύσει τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε και το ενδεχόμενο ανατροπής έμοιαζε ακατόρθωτο υπό αυτές τις συνθήκες. Βάλτε μέσα και τις καθυστερήσεις των παικτών της Ξάνθης τα τελευταία 20 λεπτά και σίγουρα θα αντιληφθείτε το γεγονός πως το ματς δεν είχε ρυθμό κι αυτό ήταν υπέρ της ψυχωμένης και έξυπνης Ξάνθης.

Ο Πάντελιτς έδειξε τον δρόμο, ο Μιραλάς τον έχασε…

Και ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα θα αλλάξει με τα παραπάνω δεδομένα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τζιμπούρ και στο 86′ έκανε το 1-1, ξεσηκώνοντας το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ξάνθη, καθώς ο Ολυμπιακός πίεζε και στο 88′ ο Εντιμάρ αποβλήθηκε λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος

Πηγή: sport24

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook