Λυχναράς: “Ξέραμε ότι θα πάμε για 22 Οκτωβρίου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΟΧ-Κισσαμικού σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην ημερομηνία έναρξης της Φούτμπολ Λιγκ και τους χορηγούς του.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League μίλησε ο Άρης Λιχναράς.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΟΧ-Κισσαμικού σε συνέντευξη του στον «Yellow Radio 92.8» σχολίασε τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ της Διοργανώτριας Αρχής την Πέμπτη (28/9).

Αναφέρθηκε σην ημερομηνία έναρξης, τους χορηγούς, καθώς και τον διάλογό του με τον κ. Περέιρα, για τις διαφορές στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος από πέρυσι.

Αναλυτικά:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Ξέραμε ότι επιθυμία, τόσο της ΕΠΟ, όσο και του Υπουργού ήταν να συμμετέχουν οι καινούργιες ομάδες και να τους δοθεί χρόνος. Άρα, ξέραμε ότι θα πάμε για 22 Οκτωβρίου».

Για το εάν η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι οριστική: «Είναι δεσμευτικό. Ο Άρης και ο ΟΦΗ ζήτησαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νωρίτερα, αλλά ήταν πολύ χλιαρό το αίτημά τους. Η πλειοψηφία συμφώνησε. Όταν έχεις ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο, βεβαίως και δεν έχουν άδικο, αλλά εκεί που φτάσαμε ας δοθεί σε όλους η δυνατότητα να αγωνιστούν επί ίσοις όροις και ο καλύτερος ας φανεί».

Για την καθυστερημένη έναρξη: «Συμφωνώ ότι πέρυσι υπήρχε μια δικαιολογημένη καθυστέρηση, γιατί δεν υπήρχε χορηγός και τηλεοπτική στέγη. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, δεν είμαστε στο μηδέν. Υπάρχει τηλεόραση, τα πράγματα είναι καλύτερα και θα μπορούσε το πρωτάθλημα να αρχίσει πιο νωρίς».

Για τον λόγο που τώρα ξεκινάει η κατάθεση των φακέλων στην ΕΕΑ:«Επειδή μιλάω συχνά με την ΕΕΑ, η επιτροπή θέτει ημερομηνίες να καταθέσουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ τους φακέλους τους όταν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του πρωταθλήματος και απομένουν περίπου 20 ημέρες. Βέβαια, δίνει μία, δύο παρατάσεις».

Για το θέμα των χορηγιών: «Όπως μας είπε ο πρόεδρος υπάρχουν συνολικά χορηγίες ύψους 1.000.000. Δεν ήθελε να πει ονόματα».

Για το αν οι χορηγίες θα μοιραστούν στις ομάδες ή θα καλύψουν την τρύπα των χρεών της Football League: «Η τρύπα αυτή θα καλυφθεί από τα τηλεοπτικά, δυστυχώς οι ομάδες δεν τα ακουμπάνε και φέτος».

Για την συνάντηση του κ.Περέιρα με ανθρώπους της Football League: «Ο κύριος Τριτσώνης τον μεταφραστή έκανε. Ο κύριος Περέιρα είπε ότι τους ενδιαφέρει το πρωτάθλημά μας και ότι το θεωρεί φέτος πιο αξιόπιστο. Εγώ, βέβαια, σε αυτό αντιτάχθηκα, διότι μόνο ο πρόεδρος των Τρικάλων αποσύρθηκε, όλοι οι άλλοι είναι οι ίδιοι. Είπα, τι αλλάζει από πέρυσι; Όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι. Υπήρξε μία παγωμάρα, γιατί ήταν άστοχη αυτή η τοποθέτηση. Να μας πει γιατί φέτος είναι πιο αξιόπιστο, αλλά δεν πήρα απάντηση.

Πρώτος του έθεσα εγώ ότι ζητάμε οι διαιτητές να βαθμολογούνται κάθε φορά, να μας ανακοινώνουν τη βαθμολογία, να επιβραβεύονται οι καλοί και να τιμωρούνται οι κακοί, οι οποίοι στη συνέχεια να αποβάλλονται. Είπε θα τα κάνει. Είπε ότι μείωσε τους διαιτητές για καλύτερη ποιότητα. Κάποιος είπε ότι με μικρότερο αριθμό διαιτητών, λιγοστεύεις την πιθανότητα να υπάρχουν αξιόλογοι. Και οι 80, όμως είναι πολλοί.

Στόχος της επιτροπής του είναι να μη διαιτητεύουν πάνω από τρεις, τέσσερις φορές οι ίδιοι συγκεκριμένες ομάδες. Αυτός μιλάει για φέτος και προς τιμήν του που ήρθε. Εγώ θα προτείνω μετά από κάθε αγωνιστική όλες οι ομάδες να καταθέτουν τα παράπονά τους γραπτά και στη συνέχεια να τα δίνουμε στον κύριο Περέιρα».

Για το εάν θεωρεί ότι με το νέο καθεστώς τα πράγματα θα είναι καλύτερα:«Δεν με καθησυχάζει η παρουσία του κυρίου Περέιρα. Αν το έκανα θα ήμουν αφελής, φαίνεται όμως πως όλες οι φωνές μας και οι επιθυμίες μας έπιασαν τόπο. Αναγκάστηκε και ήρθε, μας άκουσε, υποσχέθηκε και είναι θετικό».

Για το θέμα τις πληρωμής των διαιτητών: «Συμφώνησαν οι διαιτητές να πληρώνονται κατευθείαν από την Λίγκα. Είναι κάτι που θέλει και η UEFA».

Για τη σχέση της Football League με τη Super League: «Ο κύριος Λεουτσάκος μας λέει ότι είναι σε καλή επαφή, για εμάς δεν μένει παρά να περιμένουμε τις πράξεις».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από πέρυσι και ανταγωνιστικό».

Για τον Άρη: «Θεωρώ ότι έκανε καλές κινήσεις ο Άρης. Είναι πιο ουσιαστικός. Δείχνει ότι έβαλε μυαλό σε αυτό το κομμάτι ο Άρης και μπράβο του».