Παραιτήθηκε ο Κυπαρίσσης πριν το ματς με τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την παραίτηση του από το πόστο που κατείχε γνωστοποίησε με επιστολή του ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής του Πανσερραϊκού Θωμάς Κυπαρίσσης.

Επιστολή μέσω της οποίας κάνει γνωστή την παραίτηση του απ΄την θέση του τεχνικού διευθυντή εξέδωσε ο Θωμάς Κυπαρίσσης ο οποίος χαρακτήρισε ορισμένους παίκτες μπερδεμένους, ανασφαλείς και εσωστρεφείς.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Μέτα από πολύωρες σκέψεις αποφάσισα να θέσω την παραίτησή μου στην διάθεση της διοίκησης και η απόφασή μου αυτή είναι αμετάκλητη. Mετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου να οργανωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα σε πολλά επίπεδα, στα οποία έχει μείνει πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι κάναμε βήματα προόδου. Δυστυχώς το πιο σημαντικό κομμάτι, το αγωνιστικό, δεν ανταποκρίθηκε.

Κατά την γνώμη μου η ομάδα είναι εμφανώς ενισχυμένη απ’τον Ιανουάριο και μετά, αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα που μπορεί και δικαιούται. Οι ομάδες δεν χτίζονται τον Δεκέμβριο, αλλά δυστυχώς αυτό ήταν αναπόφευκτο μιας και το μικρότατο ρόστερ (17 παίκτες) δεν ήταν ικανό να τελειώσει με επιτυχία την χρονιά.

Ήρθαν ποδοσφαιριστές νεαροί λόγω του γνωστού θέματος της επιτήρησης που ίσχυε από το περασμένο καλοκαίρι. Παρ’όλα αυτά, το 80% αυτών προέρχονται από την Superleague και απο τις εθνικές ομάδες. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να πείσω με την παρουσία μου και τις πράξεις μου τους παίκτες που φορούν την φανέλα του Πανσερραϊκού τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι από αυτούς είναι μπερδεμένοι, ανασφαλείς και εσωστρεφείς. Η εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής ή ως τεχνικός διευθυντής στο χώρο του ποδοσφαίρου με έχει διδάξει ότι σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις αυτοί που πρέπει να τραβήξουν μπροστά είναι οι πιο έμπειροι και παλιοί παίκτες της ομάδας, που έχουν καλύτερα από τους υπόλοιπους αποτυπωμένο το dna του εκάστοτε εμβλήματος.

Δοκίμασα πολλούς τρόπους για να τους πείσω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Έχει έναν ολόκληρο γύρο ακόμη και πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο της βάσει του υλικού, της δυναμικής και της ιστορίας της και το εύχομαι ολόψυχα.

Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη σε όσους αδίκησα άθελα μου αλλά και από τους οργανωμένους φίλους της ομάδας τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ. Αυτοί είναι η ζωντανή σπίθα που θα ξεσηκώσει την πόλη των Σερρών και θα ξαναγεμίσει το Δημοτικό Γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, τον κ. Αμανατίδη και τους συνεργάτες του, τον κ. Χαραλαμπίδη παρ’όλη την σύντομη συνεργασία που είχαμε, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου στα γραφεία της ομάδας. Εύχομαι ο Πανσερραϊκός να πετύχει τον στόχο του και αυτή η επιτυχία θα έρθει μόνο με ενότητα συσπείρωση ψυχραιμία και καθαρό μυαλό».