Mπίρος: «Πόνταρα σε κουτσά άλογα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Γκάφα ολκής στη Δόξα Δράμας, στο ματς με τον Άρη, την οποία παραδέχθηκε δημόσια ο Γιάννης Μπύρος με δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Οι «μαυραετοί» αγωνίστηκαν για ένα διάστημα με υπεράριθμους ξένους, περισσότερους απ’ ότι προβλέπει ο κανονισμός. Πλέον, βάσει του ΚΑΠ, εάν μια ομάδα με έννομο συμφέρον καταθέσει ένσταση και δικαιωθεί, η Δόξα θα χάσει στα χαρτιά 3-0 το παιχνίδι, αλλά και τρεις βαθμούς.

Το γεγονός αυτό εξόργισε το Γιάννη Μπύρο, ο οποίος μιλώντας στο “Metropolis 95.5” έθεσε προ των ευθυνών του το γενικό αρχηγό κ. Κασδοβασίλη.

Αναλυτικά:

Για τη συμμετοχή υπεράριθμων ξένων στον αγώνα με τον Άρη: 
«Το παραδεχόμαστε, βγάλαμε ήδη ανακοίνωση. Δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε. Να πληρώσω αυτό που μου αναλογεί. Να τιμωρηθώ, ό,τι πρέπει να γίνει ας γίνει. Αν έχεις ανθρώπους μόνο για να παρουσιάζονται καλοί στον φακό και για να φτιάχνουν το μαλλί τους αυτά τραβάς. Ένας από τους λόγους που θα φύγω από το ποδόσφαιρο είναι και αυτός. Με ξένα χέρια μόνο φίδια είναι να πιάνεις. Αν οι άνθρωποι που έχεις είναι αυτού του επιπέδου γίνονται αυτά τα πράγματα».

Για τον υπεύθυνο της γκάφας: 
«Ήρθε ο γενικός αρχηγός, ο κ. Κασδοβασίλης και λέει “αναλαμβάνω την ευθύνη”. Ποια ευθύνη αναλαμβάνεις απέναντι σε χιλιάδες κόσμο που ήλπιζε στην τρίτη θέση Πληρώνεις κάτι; Χάνεις κάτι; “Δεν φταίω μόνο εγώ”, λέει. Ναι, φταίει και η γειτόνισσα. Αυτός είναι που δίνει τις αλλαγές, δεν φταίει μόνος αυτός λέει. Υπεύθυνοι ανεύθυνοι όλοι τους. Μόνο για να βολευτούν και να παρουσιάζονται καλά στο φακό είναι».

Για το αν είναι ακόμη στη θέση του ο Κασδοβασίλης: 
«Εγώ τελειώνω τη χρονιά και θα πάρω τις αποφάσεις στο τέλος της χρονιάς. Θα φάμε άλλους τρεις βαθμούς; Ας φάμε άλλους τρεις. Ό,τι καλό παρουσιάστηκε από την ομάδα μας ήταν τα χρήματα που έβαλα. Από εκεί και πέρα, σε όλα τα υπόλοιπα ήμασταν απαράδεκτοι».

Για το αν ζήτησε συγγνώμη ο Κασδοβασίλης: 
«Προσπάθησε να δικαιολογηθεί και μετά είπε “έχεις δίκιο αναλαμβάνω την ευθύνη”. Ποια ευθύνη; Τις ζημιές; Την χρηματική ευθύνη; Την ευθύνη απέναντι στον κόσμο να τους πει ότι δεν βγήκε η ομάδα για τρεις βαθμούς αν βγουν τρεις ή τέσσερις ομάδες; Υπεύθυνοι – ανεύθυνοι σας είπα».

Για το αν ζήτησε να παραιτηθεί: 
«Τίποτα δεν είπε. Κανένας. Δύο μήνες έμειναν. Τελειώνω. Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι δεν υπάρχει διοικητική υποδομή στην Ελλάδα. Ο καλύτερος σκοτώνει τη μάνα του».

Για τα συναισθήματά του: 
«Στενοχωρέθηκα λίγο, αλλά καλύτερα. Πού πας με τέτοιους ανθρώπους; Στο βουνό στην εργασία έχουμε νερά και μερικές φορές έρχονται ζώα και μας ενοχλούν. Ούτε για τσομπάνηδες δεν θα τους έπαιρνα στη δουλειά που κάνω εγώ για να διώχνουν τα ζώα από το νερό».

Για το αν ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του Άρη: 
«Μόλις έγινε το λάθος με ενημέρωσαν οι άνθρωποι του Άρη. Προς τιμήν τους. Ο Άρης δεν έχει έννομο συμφέρον, ας κάνει ένσταση όποια ομάδα θέλει».

Για το αν το συζήτησε με τον Κωστένογλου: 
«Μου είπε ότι ρώτησε τον κ. Ιωσηφίδη αν έχουμε πρόβλημα με ξένους όταν ανέλαβε και του είπε όχι. Ο ένας ρίχνει τον ευθύνη στον άλλο. Και το θύμα είναι πάντα αυτός που θέλει να κάνει κάτι καλό στον τόπο του, στην πόλη του».

Για το αν αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την απόφασή του να αποχωρήσει:
«Είμαι υπέρ του χαμόγελου, των επενδύσεων, του ρίσκου, όμως, πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι. Εδώ όπως βλέπετε μου φταίνε πολλοί άνθρωποι. Δεν υπάρχουν άνθρωποι. Θα ξυπνούσατε κάθε μέρα στις 3 το πρωί να φορέσετε μια γαλότσα και επί 30 μέρες το μήνα να βρίσκετε πέντε χιλιάδες ευρώ για να διοικήσουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι; Αναλαμβάνω την ευθύνη 100% και ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους γιατί πόνταρα σε κουτσά άλογα».

Πηγή: liganews.gr