“Ερυθρόλευκο” το ντέρμπι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δίχως την παραμικρή αλλαγή σε σχέση με το ματς στο “Emirates” παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος. Αντίθετα, ο Λάζλο Μπόλονι έκανε αναγκαστικές αλλαγές αφού ο Κοντρέρας και ο Αρίας έφυγαν τραυματίες από την Ρωσία και το ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν. Και οι δύο προπονητές πάντως, επέλεξαν το σύστημα 4-2-3-1.

Τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη διάθεση, παίρνοντας ώθηση από τη δύναμη της έδρας που παίζει ρόλο σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι. Κάπως έτσι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν από νωρίς τον έλεγχο και πίεζαν ψηλά, έχοντας καλή κυκλοφορία, όμως το πρόβλημα ήταν πάντα στο τέλος κάθε προσπάθειας. Είτε ήταν λάθος πάσα, είτε λάθος επιλογή στο σουτ, είτε οι παίκτες του Μπόλονι προλάβαιναν τους κινδύνους στο παρά πέντε.

…αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ (0-1)

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα λεπτά περνούσαν, με τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και τον ΠΑΟΚ να περιμένει, να κλείνει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς και να ψάχνει για μια αντεπίθεση, προκειμένου να κάνει τη ζημιά. Ο Μπόλονι είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του και ο Ολυμπιακός παρά την κυριαρχία του δεν δημιουργούσε ευκαιρία.

Από το 20′ και μετά, οι Θεσσαλονικείς αφού κατάφεραν να διατηρήσουν το μηδέν στην εστία τους, ισορρόπησαν το ματς και βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση. Η αποτελεσματικότητα που είχαν στην Ρωσία, φάνηκε και στο “Καραϊσκάκης” και στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε σκόραραν με τον Μπαλάφα. Βοήθησε πάντως και ο Κοστάνσο που βγήκε με το ένα χέρι για να διώξει και δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Έτσι ήρθε το 1-0 κόντρα στη ροή τουαγώνα, κάτι που επηρέασε τους γηπεδούχους.

Ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά (2-1)

Και ενώ ο ρυθμός των Πειραιωτών είχε πέσει μετά το γκολ που δέχτηκαν και όλα έμοιαζαν πιο δύσκολα, μια φάση που ξεκίνησε από τον Μέλμπεργκ ως δεξί μπακ, συνεχίστηκε με τον φορμαρισμένο Τοροσίδη και κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Φουστέρ, άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Το 1-1 ήταν γεγονός και πλέον ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Παρά τις φωνές του Λάζλο Μπόλονι από τον πάγκο και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει και το δεύτερο γκολ. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πατήσει τέρμα γκάζι και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Φέισα, τελικά σκόραραν με τον Τζιμπούρ και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, κάνοντας την ανατροπή. Η απουσία του Κοντρέρας ήταν αισθητή στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Με το πόδι στο… φρένο

Στην επανάληψη, τίποτα δεν ήταν ίδιο. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από δύσκολα ευρωπαϊκά ματς, είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κάνοντας υπερπροσπάθεια (κόντρα σε Άρσεναλ και Ρουμπίν Καζάν) και η κούραση ήταν φανερή, ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα λεπτά.

Αποτέλεσμα; Ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι ήταν 2-3 ταχύτητες πιο αργό σε σχέση με το πρώτο μέρος. Μια διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων, ήταν ό,τι έπρεπε για τους παίκτες, προκειμένου να ξεκουραστούν και να πάρουν λίγες ανάσες ενόψει της συνέχειας.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά οι δύο προπονητές, προχώρησαν στις πρώτες τους αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Ο Βαλβέρδε ανανέωσε το κέντρο του, ενώ ο Μπόλονι έγινε πιο επιθετικός, βάζοντας τον Ίβιτς στην θέση του Φωτάκη.

Τα τελευταία λεπτά, η αγωνία κορυφωνόταν, η ένταση αυξήθηκε ανάμεσα και στους ποδοσφαιριστές, ενώ το ματς ήταν ήρεμο μέχρι τότε και ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο και οι Πειραιώτες ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

πηγή: sport24

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook