Χιμένεθ: «Με ξεφτιλίζουν και δεν κάνετε τίποτα!»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρης, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πλέον τη σιγουριά ότι θα βρίσκεται στην ΑΕΚ και την επόμενη ημέρα, είχε βλέπετε προηγηθεί η ομιλία του Σταύρου Αδαμίδη ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους παίκτες της Ένωσης να «παίξετε και για τον προπονητή σας».

Βέβαια ο Ισπανός τα γνώριζε όλα όσα είχαν προηγηθεί. Για την απόφαση των διοικούντων να τον απομακρύνουν (η οποία υποτίθεται ότι ήταν ειλημμένη αλλά την πήραν πίσω μόλις κατάλαβαν ότι ο Χιμένεθ δεν παραιτείται οπότε έπρεπε να τον αποζημιώσουν), όπως και για τα δημοσιεύματα που τον αποκαλούσαν «μάγειρα» και «παπατζή» με τη διοίκηση να συμφωνεί με τη βουβή στάση της…

Περισσότερο από όλα όμως τον ενόχλησε αυτό που έμαθε για τον Κωστένογλου! Το γεγονός δηλαδή ότι ένας επαγγελματίας συνάδελφός του γύρισε άρον άρον από το αεροδρόμιο κι ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Κύπρο όπου τον περίμενε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο (500.000 ευρώ για δύο χρόνια από την Ανόρθωση!) για να τον αντικαταστήσει, πραγματικά τον εξόργισε!

Δεν πείθεται, αλλά δεν φεύγει κιόλας

Οι δικαιολογίες που άκουσε (ακόμα περισσότερες θα εισπράξει ως απαντήσεις την Τρίτη στο ραντεβού με τον Αδαμίδη παρουσία του ισπανού ατζέντη του) δεν τον πείθουν διότι και τα δημοσιεύματα είδε με τα μάτια του και την απόφαση για αντικατάστασή του γνώριζε από πρώτο χέρι και έμαθε ότι το στόρι με τον Κωστένογλου είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Γι αυτό το πρωί της Δευτέρας, αμέσως μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με τον έλληνα εκπρόσωπό του τον οποίο θεωρεί εκ των ανθρώπων που έπρεπε να λογοδοτήσουν γι αυτή την κατάσταση! Όχι επειδή ο άνθρωπος φέρει ευθύνη για όλα τα παραπάνω, αλλά διότι όπως φέρεται ότι του είπε ο Ισπανός «έπρεπε να με αφήσετε να φύγω το καλοκαίρι και να γυρίσω στην Ισπανία. Με πείσατε για μία κατάσταση που θα άλλαζε αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς το πρόσωπό μου».

Παράπονα ασφαλώς έχει κάνει και στους ίδιους τους διοικούντες, στους οποίους μεταξύ άλλων είπε για τα δημοσιεύματα που τον χαρακτηρίζουν ποικιλοτρόπως ότι «με ξεφτιλίζουν κι εσείς κοιτάτε άπραγοι σαν να το εγκρίνετε. Υποτίθεται ότι είμαστε μαζί, ότι είμαστε οικογένεια, όμως με αφήνετε εντελώς απροστάτευτο απέναντι σε κάποιους που θίγουν την προσωπικότητά μου. Είχαμε πει ότι μεταξύ μας θα υπάρχει σύμπνοια, όμως δεν το βλέπω πια».

Όλα στον αέρα!

Ασχέτως με το τι θα βγει από το σημερινό ραντεβού με τον Αδαμίδη, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα λόγια στήριξης και εξαιρετικής συνεργασίας που ενδεχομένως προκύψουν δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ ήθελε να διώξει τον Χιμένεθ και αυτό ο Ισπανός το γνωρίζει. Το γυαλί έχει πλέον ραγίσει…

Ο μοναδικός τρόπος να κάνει ήρεμα τη δουλειά του θα είναι οι συνεχόμενες νίκες, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν τα αποτελέσματα δεν έλθουν όπως προσδοκά, ο Ισπανός θα συνεχίσει να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Με τη διαφορά βέβαια ότι στην ΑΕΚ έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί οικονομικά. Εκτός αν προκύψει κάτι αναπάντεχο από Ισπανία μεριά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook