Ένοχοι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους για τον θάνατο του Νάσου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού.

Ποινή κάθειρξης 9 ετών, 8 μηνών και 20 ημερών στους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις 27 Απριλίου του 2017, από την οποία επήλθε και ο θανάσιμος τραυματισμός του Κύπριου οπαδού της ασπρόμαυρης ομάδας, Νάσου Κωνσταντίνου, επέβαλε σήμερα η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο διαχώρισε τα τρία περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ βάσει της μεθοδολογίας που ακολούθησαν οι δράστες, επισημαίνοντας πως οι δύο πρώτες επιθέσεις επί της Αγίου Δημητρίου έγιναν από ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ το τρίτο περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη και ο άτυχος Κύπριος οπαδός, έγινε από άλλη ομάδα, 6-7 δραστών.

Στο πλαίσιο αυτό και βασιζόμενο στα αποδεικτικά στοιχεία, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού, κρίνοντας ομόφωνα ένοχους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας τους δύο κατηγορουμένους, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Πέραν της κάθειρξης, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και της απαγόρευσης της συνάθροισης με μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10», ενώ η έφεση θα είναι ανασταλτικού χαρακτήρα.

Αθώοι κρίθηκαν για το σύνολο των πράξεων οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο διαβίβασε τα πρακτικά στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η επίθεση σε βάρος του φίλου του Νάσου Κωνσταντίνου, που ήταν μαζί του στο περιστατικό, καθώς και η εμπλοκή άλλων δραστών, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν από το πρωί ο πατέρας του Κύπριου οπαδού.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση είχε συλληφθεί και έκτος κατηγορούμενος, ο οποίος δικάζεται από δικαστήριο Ανηλίκων.

Πηγή: voria.gr