Σαν άλλος Ξανθόπουλος η Ξάνθη συνεχίζει να κλαίει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ξάνθης, ο Γιάννης Παπαδημητρίου με συνέντευξη του συνεχίζει να μιλάει για την διαιτησία του Βάτσιου ενώ παραδέχεται πως στην μια φάση υπάρχει επιθετικό φάουλ!

Ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης παραδέχεται ότι στην μια φάση, στο χέρι Μαρινάκη, υπάρχει πρώτα επιθετικό φάουλ ενώ επιμένει πως υπάρχει ανατροπή σε εκείνη του Κοροβέση με τον Στάρτζεον. Βέβαια, τα ριπλέι αλλά και το VAR δικαιώνουν τον Βάτσιο για την απόφαση που πήρε ωστόσο ο Παπαδημητρίου συνεχίζει να “κλαίει” σαν μικρό παιδάκι δημιουργώντας εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-την ανακοίνωση της Ξάνθης κατά της διαιτησίας: «Ο κύριος Πανόπουλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται τόσα χρόνια, το ίδιο έκανε και σήμερα. Είναι μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Το σε ποιον αναφέρεται θα πρέπει να το πει ο κύριος Πανόπουλος. Όπως είδε όλος ο κόσμος, οι λάθος αποφάσεις του διαιτητή στο σημείο που έγιναν έκριναν και το αποτέλεσμα».

-το αν εννοεί η ανακοίνωση πως απευθύνθηκε ο κ. Πανόπουλος στον κ. Περέιρα: «Δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό. Η Ξάνθη δεν είχε βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι λάθη θα γίνονται. Είμαστε μια ομάδα υπέρ του VAR, γιατί σημαίνει πως διορθώνω τα λάθη και υπάρχει πρόοδος και δικαιοσύνη. Όμως θα ήθελα να μας εξηγήσει ο διαιτητής τι είδε. Ήταν τόσο ξεκάθαρες φάσεις, που τις είδα κι εγώ από τον πάγκο. Είναι ενοχλητικό να μην βλέπεις ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, ο ΟΦΗ είχε εξαιρετική φιλοξενία σε μας και θα τους την ανταποδώσουμε, αλλά κατάφερε ο διαιτητής να γίνει πρωταγωνιστής».

-τα παράπονά του στον διαιτητή: «Ο κ. Βάτσιος μετά το ματς που διαμαρτυρήθηκα μού είπε ‘Είναι δυνατόν εσείς που έχετε παίξει ποδόσφαιρο να διαμαρτύρεστε για αυτές τις φάσεις; Θα τις δείτε στην τηλεόραση και θα μου ζητήσετε συγγνώμη’. Μάλλον όμως άλλος θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

-τα δύο πέναλτι που ζητά η Ξάνθη στο ματς: «Αν η δεύτερη φάση, στο χέρι του Μαρινάκη πήγαινε στο VAR, πιθανότατα θα έδινε πρώτα επιθετικό φάουλ και όχι πέναλτι. Όμως η φάση του Κοροβέση είναι ξεκάθαρο πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΟΦΗ. Έτσι η Ξάνθη θα μπορούσε να ισοφαρίσει και θα είχε 15 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα για να διεκδικήσει την νίκη».

-το αν ευνοήθηκε η Ξάνθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Έχω δει τις φάσεις 10 φορές, δεν έχω βγάλει συμπέρασμα. Είναι αμφισβητούμενες φάσεις, που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη ούτε με το VAR. Όταν θα έχουμε γραμμή, θα είναι πιο ξεκάθαρο. Εδώ όμως, στο ματς με τον ΟΦΗ, οι φάσεις είναι πεντακάθαρες».

-την χρησιμότητα του VAR: «Πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στο VAR. Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη, γιατί είναι η πρώτη χρονιά. Έχουν γίνει 2-3 κατάφορες αδικίες, αλλά τα άλλα λάθη μπορούν να διορθωθούν. Το VAR δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη τους οι διαιτητές. Αυτό το θέλουν οι ίδιοι οι διαιτητές, εκτός ίσως από μια μικρή μειοψηφία. Όποιος δεν το θέλει είναι ύποπτος. Η πλειοψηφία των ομάδων και ειδικά μικρομεσαίες ομάδες όπως η Ξάνθη πρέπει να είμαστε ευτυχείς με το VAR γιατί έχουμε αδικηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απέναντι στους μεγάλους. Οι μεγάλοι γκρινιάζουν για το VAR, όχι οι μικρομεσαίοι».

-τις μικρές καθυστερήσεις στα ματς παρά την χρήση VAR: «Χάνεται πολύς καθαρός χρόνος παιχνιδιού με την χρήση του VAR και δεν δίνονται οι απαιτούμενες καθυστερήσεις. Γιατί το κάνουν αυτό; Το VAR δεν είναι για να χάνουμε καθαρό χρόνο στο ματς. Οι Έλληνες διαιτητές φοβούνται να δώσουν 10 λεπτά καθυστέρηση αν χρειαστεί».