Δερμιτζάκης: “Ο ΟΦΗ επέστρεψε στην δική του κανονικότητα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΟΦΗ ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης

“Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη όπως και στην οικογένεια του ΟΦΗ γιατί πράγματικά χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν άνθρωπο που στις θέσεις που ήταν, βοήθησε στον μέγιστο βαθμό τον αθλητισμό στο Ηράκλειο, σε όλες τις ομάδες και γενικά την Κρήτη. Είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και πραγματικά ήταν ένας άνθρωπος – κόσμημα για την κοινωνία της Κρήτης.

Γνωρίζαμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που την ενδιαφέρει το κύπελλο, παίζει κάθετο και επιθετικό ποδόσφαιρο με πολλά σουτ και τελικές προσπάθειες. Κάτι που είχαμε μεταφέρει στα παιδιά γιατί γνωρίζαμε την δυσκολία. Βάσει του ότι είχαμε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι, ήρθαμε για να διεκδικήσουμε μια πρόκριση που θα ήταν σημαντική και ιδιαίτερη. Στο πρώτο ημίχρονο γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος έχει την ποιότητα και την κατοχή, μας έκλεισε στο μισό της άμυνας μας και δημιουργήσαμε μια μαζική άμυνα αλλά σε μια στιγμή στο 39′ μπόρεσε να προηγηθεί. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα, μπορεί αμυντικά να είμαστε συγκεντρωμένοι αλλά βρισκόμασταν πολύ πίσω και το κάναμε μόνο στην φάση του Μαρκόπουλου που πιστεύω ότι υπήρχε παράβαση αλλά αυτό χωρίς να σημαίνει κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, είπαμε να ανεβάσουμε την ζώνη μας για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, δεν το κάναμε και αυτό οφείλεται στον ΟΦΗ και την ποιότητα κάποιων παικτών όπως ο Νέιρα που με δύο σουτ έκανε την διαφορά. Εμείς μπορούσαμε μόνο να αλλάξουμε τον σχηματισμό, να διεκδικήσουμε ότι μπορούσαμε, το κάναμε γιατί στο 89′ είχαμε μια μεγάλη φάση που ίσως καθόρισε το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά, κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στον ΟΦΗ γιατί είναι μια ομάδα που έρχεται σε μια κανονικότητα με βάση το ποδόσφαιρο και σε μια χώρα που έχουμε γενικά προβλήματα  στον αθλητισμό, κάτι που οφείλεται στους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον οργανισμό και οφείλεται βέβαια στον Γιώργο Σίμο που φαίνονται τα δείγματα της δουλειάς του.