Στον “αέρα” η Ξάνθη – απειλείται με αφαίρεση βαθμών και ανάκληση μεταγραφών!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Νέο μέτωπο προέκυψε για την Ξάνθη! Μετά την ΕΕΑ και η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, ξεκίνησε έλεγχο για το ενδεχόμενο της πολυμετοχικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, η έρευνα ξεκίνησε μετά από επίσημη καταγγελία που έγινε στη συγκεκριμένη επιτροπή από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ηδη οι Ακρίτες έχουν ενημερωθεί και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, με τον κίνδυνο να ανακληθεί η άδεια τους να είναι παραπάνω από ορατός!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος του φακέλου που κατέθεσαν το καλοκαίρι και οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι υπάρχουν ψευδή στοιχεία, όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και την ιδιοκτήτρια εταιρία κατόχου του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία ανακοίνωση της ΕΕΑ τον περασμένο Μάιο ανέφερε ότι είχε το 94,38 των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη ανήκουν στην ΙNSPORTS IKE. Από τον φάκελο αδειοδότησης προκύπτει ότι το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει ακόμα στη ΒΙΑΜΑΡ.

ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…
Το προσεχές διάστημα θα κληθεί, κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Αδειοδότησης, Δημητρίου, να συνεδριάσουν τα μέλη της. Κατόπιν ψηφοφορίας, θα προκύψει η εισήγηση της Επιτροπής η οποία και θα σταλεί στην ΕΠΟ (ειρήσθω εν παρόδω, η τοποθέτηση του Βαγγέλη Γραμμένου ότι η ΕΠΟ δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο θέμα που έχει προκύψει με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, καταρρίπτεται). Ακολούθως θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής ή όχι. Βέβαια, σε περίπτωση που αποδειχθεί βάσει εγγράφων, ότι έχουν κατατεθεί ψευδή στοιχεία, φαντάζει αδύνατο να τη… γλιτώσουν οι Ακρίτες!

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…
Σε περίπτωση που ανακληθεί η άδεια, οι Ακρίτες κινδυνεύουν με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και χρηματικού προστιμού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θέμα προκύπτει και με την περσινή άδεια, αλλά και με τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, αφού ως γνωστό, ομάδα που δεν αδειοδοτείται έχει περιορισμούς στις μεταγραφές (μόνο έναν πάνω από 23 χρονών). Δεδομένα πάντως, δεν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και εκείνη του Κασάδο δεν θα προχωρήσει.

sportime.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook