Στην τελική ευθεία η υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα (24/3) η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΟΞ, αλλά και του μετοχολογίου της θρακιώτικης ομάδας, σε ό,τι αφορά στην εκδίκασή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Κι αυτό, διότι είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υπομνημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Θυμίζουμε ότι οι δύο υποθέσεις έχουν εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League. Αυτό επέβαλε στον ΠΑΟΚ ποινή -7 βαθμών και επίσης -7 στην Ξάνθη για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας και -5 στην Ξάνθη για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης. Οι δύο ΠΑΕ προσέφυγαν στην Εφέσεων της ΕΠΟ, που είναι ο δεύτερος βαθμός και ζητούν κατάπτωση των ποινών που τους επιβλήθηκαν (-7 ο ΠΑΟΚ και -12 συνολικά η Ξάνθη). Στην υπόθεση εμπλέκονται οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΛ, που έχουν κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις και ζητούν την τιμωρία των ΠΑΟΚ και ΑΟΞ.

Η εκδίκαση των δύο υποθέσεων έγινε σε δύο δόσεις και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Εφέτες έδωσαν την προθεσμία μέχρι και σήμερα το μεσημέρι για την κατάθεση των υπομνημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, οι δικαστές θα μελετήσουν τα έγγραφα που θα κατατεθούν και θα βγάλουν την απόφασή τους, η οποία αναμένεται στις αρχές του ερχόμενου μήνα, με δεδομένο ότι έχουν πάψει να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες της ΕΠΟ έως τέλος Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάντως, υπάρχει και τρίτος βαθμός (το CAS) για όποια ομάδα θεωρήσει ότι δεν ικανοποιείται από την απόφαση της Εφέσεων και πρέπει να φτάσει μέχρι εκεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook