Φερέιρα: «Ολοι περιμένουμε την UEFA να βρει το κουράγιο να ακυρώσει τις διοργανώσεις»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πορτογαλική εφημερίδα ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις όποιες αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Αρχικά, πρέπει να εξάρω την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, που έχουν αφήσει μόνο τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ ανοιχτά. Από χθες, τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο σκληρά. Πρέπει να έχουν επίσημη εξουσιοδότηση και να δικαιολογούμε το λόγο για τον οποίον βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία που είναι μεγαλύτερες χώρες; Είναι ντροπή! Η Ελλάδα, σε αυτό το σημείο έχει παραδειγματική συμπεριφορά», υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός, που ζει μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα μακριά από την οικογένεια του, αλλά δεν παραπονείται γι’ αυτό.

Ο 41χρονος τεχνικός απευθυνόμενος προς τους παράγοντες της UEFA τους κάλεσε να βρουν το κουράγιο να ακυρώσουν όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παράλληλα να ακυρωθούν όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα.

«Πώς είναι δυνατόν, αν οι προπονήσεις ξεκινήσουν σε 15 μέρες, να είμαστε μετά ανταγωνιστικοί; Θα υπάρχουν 10 ματς σε έναν μήνα; Αν γίνει αυτό, θα θέσω σε κίνδυνο την επόμενη σεζόν. Αυτοί που αποφασίζουν θα πρέπει να ακούσουν τους παίκτες και τους προπονητές. Όλοι περιμένουμε την UEFA να βρει το κουράγιο και να ακυρώσει τους αγώνες σε Champions League και Europa League, όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί συνολικά», υποστήριξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ