Για το πώς βιώνει την περίοδο της καραντίνας μίλησε ο Έλντερ Λόπες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην «A bola» παραχώρησε δηλώσεις ο Έλντερ Λόπες και αναφέρθηκε στο πώς βιώνει την περίοδο της καραντίνας στην Ελλάδα αλλά και τις παροχές της ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να σταματήσει τα πάντα, στον αθλητισμό, στο εμπόριο, στα εστιατόρια, υπάρχουν περιορισμοί που δεν τους έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Χθες έπρεπε να πάω για ψώνια για αγαθά πρώτης ανάγκης και διαπίστωσα στην περιοχή που ζω, ότι δεν υπήρχε κανένας στον δρόμο και τα μαγαζιά είναι σχεδόν όλα κλειστά. Θεωρώ πως οι άνθρωποι ακολουθούν τις εντολές της κυβέρνησης και των φορέων της υγείας με μεγάλη υπευθυνότητα».

Για τον τρόπο προπόνησης στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο: «Γίνεται δουλειά από το σπίτι, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ΑΕΚ μας έχει δώσει κάποια υλικά για προπόνηση για να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επιπλέον κάθε μέρα έχουμε βιντεοκλήσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και κάνουμε προπόνηση μαζί. Είναι καλή μεθοδολογία καταφέρνοντας να διατηρήσουμε τη φόρμα και το ομαδικό πνεύμα, όσο είναι δυνατό σε τέτοιες καταστάσεις».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ίδιος: «Προσπαθώ να σέβομαι τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των φορέων υγείας και προσπαθώ να έχω την καλύτερη ιατρική προστασία, πλένοντας τα χέρια μου συχνά. Σε περίπτωση που θέλω να βγω από το σπίτι, έχω γάντια, μάσκες και απολυμαντικά χεριών που μας έχει δώσει η ΑΕΚ για να έχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλύτερη προστασία μας».

Στη συνέχεια ο Λόπες πρόσθεσε πως θεωρεί ότι η Πορτογαλία έχει πάρει τα σωστά μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ έκλεισε με ένα μήνυμα για τους συμπατριώτες του λέγοντας: «Το κυριότερο είναι να μην χάνουν την ελπίδα τους. Η τωρινή κατάσταση δεν είναι εύκολη και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσουμε. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των φορέων υγείας γιατί μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τον νορμάλ τρόπο ζωής μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook