Βέλεθ: «Ανησυχώ για την οικογένεια μου»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Φραν Βέλεθ μίλησε σε Μέσο της Ισπανίας, λέγοντας πως ανησυχεί λόγω του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στον Άρη.

Συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο Ενημέρωσης παραχώρησε ο Φραν Βέλεθ, ο οποίος μίλησε κυρίως για την κατάσταση με τον κορωνοϊό και δεν έκρυψε τον φόβο του για την οικογένειά του που βρίσκεται στην Ισπανία.

Επιπλέον τόνισε πως στόχος του Άρη, όταν θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα;

«Πραγματικά χαίρομαι τα πάντα. Έχω εντυπωσιαστεί από την κουλτούρα και τους ανθρώπους».

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην ελληνική Super League και την δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία στην Ισπανία;

«Η ομάδες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας είναι στο επίπεδο ομάδων της La Liga. Πιο κάτω, είναι και πιο χαμηλές κατηγορίες. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους».

Τι σου λείπει από το ισπανικό πρωτάθλημα;

«Η οργάνωση και ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα»

Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2018-2019 ήταν να υπογράψεις στην Ταραγόνα. Τι έγινε και χάλασε;

«Ήμουν πολύ κοντά στο να επιστρέψω στο σπίτι, αλλά τελικά η ομάδα δεν με άφησε. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με ενημέρωσαν ότι είμαι σημαντικό κομμάτι της ομάδας και δεν θα μου επιτρέψουν να φύγω».

Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό;

«Προσωπικά, το περνάω όσο πιο ήρεμα γίνεται μιας και βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου. Είναι στιγμές που πρέπει να είσαι σαν οικογένεια για να το αντιμετωπίσεις, αλλά από απόσταση είναι περίπλοκο».

Πώς είναι το αίσθημα του περιορισμού;

«Προσπαθώ να περάσω διασκεδαστικά την ώρα μου, κάνω βίντεο κλήσεις, διαβάζω, εξασκούμαι ή παίζω. Αν το καλοσκεφτείς μπορείς να είσαι απασχολημένος όλη μέρα»

Υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια βασικών προϊόντων;

«Για την ώρα όχι»

Αισθάνεσαι φόβο;

«Όχι για μένα, αλλά για την οικογένειά μου στην Ισπανία, επειδή το πρόβλημα εκεί είναι πολύ μεγάλο και πάντα φοβάσαι μήπως αγγίξει και τους συγγενείς σου»

Τι κάνεις στο σπίτι; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα γυμναστικής;

«Ακολουθώ το πρόγραμμα που μας έχει δώσει η ομάδα και προσπαθώ να το προσαρμόσω με όσα έχω σπίτι, ώστε να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ».

Ποιες είναι οι προβλέψεις εκεί;

«Είναι πιο θετικά απ’ ότι στην Ισπανία. Οι αρχές πιστεύουν ότι η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου. Αυτού του είδους οι ασθένειες, ωστόσο, εξαρτώνται από την εξάπλωση και την εξέλιξή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι να συμμορφώνονται με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις».

Αν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, ποια θα είναι η κατάσταση με την τωρινή ομάδα σου;

«Θα τερματίσουμε στην πέμπτη θέση κι αυτό θα μας δώσει το εισιτήριο για να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, που ήταν και ο βασικός στόχος της ομάδας. Ωστόσο παίζουμε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και είμαστε κοντά στο να παλέψουμε για τον τίτλο στον τελικό».

Αν τελικά αρχίσουν ξανά οι αγώνες, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σου;

«Να κερδίσουμε το κύπελλο».