Ο Ματίγια δήλωσε ευχαριστημένος στον Αρη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ενώ αναφέρθηκε και για την κατάσταση στην Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού.

Ο ποδοσφαιριστής των “κίτρινων” τόνισε στην εφημερίδα “Marca” πως μπορεί να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όμως σε αυτό δεν μπορούν να βρεθούν παραπάνω από ένας παίκτης.

Αναλυτικά, ο Ματίγια δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα πάρθηκαν αυστηρά μέτρα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έστω και από μακριά όμως, είναι δυσάρεστο να βλέπεις όσα γίνονται στην Ισπανία. Δεν μπορείς να βγεις έξω και τα πάντα είναι κλειστά. Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν την άδεια να προπονούνται έξω. Πριν βγεις πρέπει να συμπληρώσεις μία φορά στην οποία γράφει ποιος είσαι, γιατί την χρειάζεσαι, που μένεις και τί ώρα θα λείπεις. Όταν θα σου απαντήσου, μπορείς να βγεις με ακόμη ένα άτομο και να κρατάτε απόσταση. Πάντα με το χαρτί και την ταυτότητα στο χέρι, σε περίπτωση που σε σταματήσει η Αστυνομία. Μπορείς να πας στο προπονητικό αλλά ένας-ένας για να αποφύγουμε το ενδεχόμενη της μόλυνσης»

Για την απαγόρευση εξόδου: «Είναι καλό. Πρώτα, για την υγεία. Έτσι θα έπρεπε να είναι παγκοσμίως. Αλλάζοντας πόλεις, ρισκάρεις να κολλήσεις τον εαυτό σου ή τους υπόλοιπους».

Για τον Άρη: «Πήρα το ρίσκο να αφήσω τα… σίγουρα. Είμαι εδώ χρόνια εδώ και νιώθω πολύ όμορφα. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να προκριθούμε στον τελικό, ειδικά μετά τον υποβιβασμό των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα βγήκαμε στην Ευρώπη».

Για το παρατσούκλι του… el mago: «Έχω σκοράρει και έχω δημιουργήσει αρκετά γκολ. Για αυτό. Είναι ωραίο που έμαθαν να το λένε και στα ισπανικά».

Για τους τραυματισμούς του. «Ήμουν άτυχος με τους τραυματισμούς. Θέλει χρόνο για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, αλλά δίνω τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια. Ήρθα σε ένα άλλο ποδόσφαιρο, άλλη γλώσσα, άλλη κουλτούρα. Λίγο-λίγο τα άφησα πίσω μου».