Ζαμπά: «Ανησυχώ για τους δικούς μου ανθρώπους που βρίσκονται στην πατρίδα μου»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, το νταμπλ που κατέκτησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά και την καραντίνα ελέω κορωνοϊού μίλησε ο Λέο Ζαμπά σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βραζιλίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός:

«Ακόμη και αν κοιτάξεις τους αριθμούς, η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα ήταν πολύ καλή. Παρά το γεγονός ότι είμαι μικρός, έπαιξα αρκετά, σκόραρα επτά γκολ, γενικότερα μπορώ να πω ότι ήμουν ένα από τα… πυροβολικά της ομάδας. Αυτά που πετύχαμε ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την καριέρα μου και δε θα τα ξεχάσω ποτέ! Ήταν ο πρώτος μου τίτλος στην Ευρώπη, η ομάδα επέστρεφε στην κορυφή μετά από 34 χρόνια. Ήταν όλα τέλεια. Ειλικρινά, σκέφτομαι το ποδοσφαιρικό μου μέλλον αποκλειστικά και μόνο στην Ευρώπη».

Όσο για την καραντίνα και τη νέα καθημερινότητα:

«Είναι μία νέα εμπειρία. Περνάω περισσότερο χρόνο με τη μητέρα μου, κάτι που δεν συνέβαινε έως τώρα, εξαιτίας των παιχνιδιών και των προπονήσεων. Παράλληλα, προπονούμαι στο σπίτι, διαβάζω, παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε πολύ γρήγορα μέτρα και έκλεισε τα πάντα. Όπου και αν πας χρειάζεται να στείλεις sms με έναν κωδικό που αφορά την μετακίνηση σου. Αυτό κάνω και εγώ, όταν πρέπει να πάω στον φυσιοθεραπευτή μου για να πραγματοποιήσω την αποθεραπεία μου, μετά τον τραυματισμό στο γόνατο μου.

Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στη Βραζιλία. Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας μου και όλο αυτό το διάστημα μου κάνει καλό για να κάνω τις ειδικές ασκήσεις που πρέπει. Εξάλλου, εδώ έχω τους γιατρούς μου, που μου δίνουν οδηγίες για όλα. Βέβαια, ανησυχώ για τους δικούς μου ανθρώπους που βρίσκονται στην πατρίδα μου».