Φατί: “Nα έχουμε ανάλογη συνέχεια”

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, με τον Ρίκι Φατί να εύχεται η συνέχεια να είναι ανάλογη. Ωστόσο, ο Γάλλος μέσος τόνισε πως όλα τα παιχνίδια απαιτούν μεγάλη προσοχή, κράτησε την σωστή διαχείριση του χθεσινού αγώνα και έστρεψε την προσοχή στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»:

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι σίγουρα αλλά εμείς ήμασταν σαφώς πιο δυνατοί από άλλες φορές, η ομάδα έδειξε αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία και μπόρεσε να κερδίσει τον αγώνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ήταν το πρώτο, στην πραγματικότητα, παιχνίδι για τον προπονητή μας και μου είπε απλά να κάνω το παιχνίδι μου αλλά να είμαι πολύ προσεκτικός στα αμυντικά μου καθήκοντα. Εγώ προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι γνωστό ότι μου αρέσει να τρέχω στο γήπεδο, να ανεβαίνω ψηλά και να προωθώ το παιχνίδι εκτός από τα αμυντικά μου καθήκοντα και ο κόουτς δεν με περιόρισε στο παιχνίδι. Μου άρεσε ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι, παίξαμε έξυπνα στο τέλος και τώρα πάμε για την νίκη με τον Πανιώνιο.

Πιστεύω ότι τώρα θα πάμε καλύτερα, η ομάδα χρειάζεται νίκες, πρέπει να πάρουμε βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά, παίζουμε τώρα εκτός με Πανιώνιο και μετά με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας, όλα τα παιχνίδια απαιτούν μεγάλη προσοχή. Είναι μια νέα αρχή για την ομάδα και θέλουμε να πάμε καλύτερα στην συνέχεια.

Ίσως για πολλούς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες ευθύνες (σ.σ. που αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο) αλλά εγώ αισθάνομαι όμορφα. Δεν αισθάνομαι μεγάλο βάρος αλλά πρέπει όλη η ομάδα να είναι ενωμένη και ο καθένας να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Προσωπικά θέλω να είμαι παράδειγμα μέσα στο γήπεδο για τους συμπαίκτες μου αλλά ο Άρης έχει πολλούς ηγέτες, ο Σανκαρέ είναι ηγέτης στην άμυνα, ο Καστίγιο στην επίθεση και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.

Είναι ενθουσιώδης παίκτης o Γιαννιώτας, έχει όρεξη για ποδόσφαιρο και θέλει να δείξει την αξία του. Είναι πρωταθλητής με την 2η ομάδα και είναι φυσιολογικό τώρα να βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, δεν είναι όμως ο μόνος καθώς ο Άρης μπορεί να υπολογίζει και σε άλλα παιδιά, όπως ο Κατίδης, ο Αγτζίδης και άλλοι. Ο Γιαννιώτας είναι γρήγορος, δεν φοβάται, έχει καλή ψυχολογία και τρέχει για την ομάδα, αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και δουλεύει σκληρά θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο Άρης πάντως μπορεί να πάρει πολλά και από τους άλλους νεαρούς της ομάδας στην συνέχεια, ο Άρης θα μπορεί σύντομα να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά».