Παπαϊωάννου για την πρόταση ΟΦΗ: “Αν υπήρχε τρόπος να ελεγχθεί, τότε ναι”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργίας Παπαϊωάννου, με δηλώσεις του χαρακτήρισε πείραμα την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε πως οι ομάδες θα έχουν οικονομικές ζημιές άνω του 30%.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου:

Για το ότι ήταν κατά της έναρξης του Πρωταθλήματος: «Εκείνη την εποχή, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τώρα έχουν καλυτερέψει, έχουν μειωθεί τα κρούσματα. Βέβαια, για μένα είναι ένα πείραμα, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και υπάρχουν πολλές φοβίες. Μιλάω προσωπικά και όχι ως Λαμία».

Για την πρόταση Πουρσανίδη για κόσμο στα γήπεδα: «Το θέμα είναι πώς θα επιτηρήσεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν μπορεί να επιτευχθεί στην πραγματικότητα. Αν ο καθένας πηγαίνει και μιλάει με τον άλλον στο γήπεδο και μαζευτούν, θα στείλεις σεκιούριτι να τους χωρίσει; Αν υπήρχε τρόπος να ελεγχθεί, τότε ναι. Αλλά την ώρα του αγώνα δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν είμαι αρνητικός αλλά τι θα γίνει αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Για μένα η λύση που δεν έχει βρεθεί είναι τι θα γίνει αν βρεθούν κρούσματα σε ομάδα. Λένε για απομόνωση, θα πάει μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Πώς θα συντηρηθούν οι παίκτες, θα έχουν παρθεί μέτρα για τον κορωνοϊό εκεί; Μακάρι να μην χρειαστεί τίποτα τέτοιο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα διακοπεί το πρωτάθλημα».

Για τις ζημιές που θα υποστεί μία ομάδα: «Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πληρωθούμε κανονικά το τηλεοπτικό, και του χρόνου πάρουμε το ίδιο συμβόλαιο, η ζημιά θα είναι πάνω από 30%. Τα έξοδα αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται. Ειδικά για εμάς που είμαστε επαρχιακή ομάδα, το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Θα πας σε χορηγό που κλείνει το μαγαζί του και θα του ζητήσεις τη δόση της διαφήμισης; Άλλος δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του».

Για το αν η ομάδα της Λαμίας έχει περάσει από τεστ και αν αυτά είναι ακριβή: «Ναι είναι κατά 99%. Κάνουμε τεστ περίπου κάθε 10 μέρες. Στις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι πιο εύκολα από ότι για εμάς. Παίρνει δείγματα ο γιατρός μας και τα στέλνει στην Αθήνα. Ακολουθούμε ό,τι λέει το πρωτόκολλο, δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα. Σας λέω ποια είναι τα προβλήματα όταν θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Μακάρι να μη γίνει τίποτα και να τελειώσει».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM