Καταδίκασε το ποστ του Φερνάντεθ ο Παναιτωλικός

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου πήρε αποστάσεις από τον Ισπανό γκολκίπερ και προανήγγειλε μέτρα.

Ο Ισπανός γκολκίπερ σχολίασε πως δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση για τη στάση της κυβέρνησης που οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. «Εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο 40.000 ανθρώπων τους κακούς χειρισμούς και τα ψέματα της κυβέρνησης ήταν ανεύθυνοι και σχεδόν δολοφόνοι φασίστες… Αυτοί που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για τον θάνατο ενός ανθρώπου που πέθανε 7.000 μακριά, είναι υπερασπιστές της ζωής και της ισότητας», έγραψε ο Φερνάντεθ, που δεν έχει κρύψει πως είναι υποστηρικτής του ακροδεξιού κόμματος VOX.

Η διοίκηση του Παναιτωλικού αντέδρασε στο σχόλιο του ποδοσφαιριστή της τονίζοντας πως ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ομάδα. «Ο Παναιτωλικός έχει ιστορία 94 ετών με ξεκάθαρες θέσεις και αρχές, τις οποίες δεν διαπραγματεύεται. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα μας και δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρεται από την αγρινιώτικη ΠΑΕ.

Με νέα ανάρτησή του πάντως στο Twitter ο Ισπανός γκολκίπερ προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση του: «Ποτέ δεν έχω επικρίνει νόμιμες εκδηλώσεις ανεξάρτητα από τον λόγο και θα καταδικάζω πάντα οποιοδήποτε είδος βίας χωρίς διακρίσεις. Είχα έχω και θα έχω φίλους και συναδέλφους έγχρωμους τους οποίους πάντα σεβόμουν και θα τους σέβομαι. Το μόνο πράγμα που επικρίνει η ανάρτησή μου είναι ο τρόπος και η συνηθισμένη διαφορετική αντιμετώπιση που δαιμονοποιούμε κάποιους επειδή υπερασπίζονται ένα πράγμα ανεξάρτητα από τον λόγο. Κι από εδώ ενθαρρύνω κι εγώ το #BlackLivesMattters όχι μόνο για να αντιδρούν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και να παλέψουν για τη ζωή χιλιάδων έγχρωμων ανθρώπων που πέφτουν στα χέρια αυτών των ανθρώπων. #AllLivesMatters».