Πετράκης: «Θέλουμε να εξελισσόμαστε κάθε μέρα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο προπονητής της ομάδας της Φθιώτιδας μίλησε στην εφημερίδα «Στερεά Νέα» για τους στόχους της Λαμίας και για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει τη νέα αγωνιστική.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι εξελίξεις «έτρεξαν» γρήγορα και σας έφεραν στον πάγκο της Λαμίας. Θέλετε να μας πείτε πώς προέκυψε η συνεργασία;

«Η συνεργασία προέκυψε από ένα τηλέφωνο του προέδρου για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος. Αποδέχθηκα την πρόταση και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία».

Το ότι η Λαμία επέλεξε έναν νέο Έλληνα προπονητή για τον πάγκο της είναι μία απόδειξη ότι οι ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές;

«Αυτό θα φανεί στο μέλλον, μέσα στον χρόνο, ότι μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για τη συνέχεια».

Προλάβατε και δώσατε κάποια παιχνίδια με την ομάδα στη διαδικασία των πλέι άουτ. Ήταν αρκετό το διάστημα στο να δείτε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας; Έχετε καταλήξει στο ποιοι πρέπει να φύγουν και τι χρειάζεται η ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Σε ποσοστό 100% όχι, θα ήταν ψέματα να το πούμε. Όμως έχει γίνει μια καλή αξιολόγηση και νομίζω ότι, λαμβάνοντας υπόψη και τις παραμέτρους, θα πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις».
Οι απόψεις σας για το τι χρειάζεται η ομάδα συμπίπτουν με αυτές του Πανουργιά Παπαϊωάννου; Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις;
«Όλες οι αποφάσεις παίρνονται για το καλό της ομάδας και με αμοιβαία συνεννόηση».
Να περιμένουμε πολλές μεταγραφικές κινήσεις;
«Μέσα απ’ την αξιολόγηση που προανέφερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
Τι να περιμένουμε ότι θα παρουσιάσει η Λαμία του χρόνου στο γήπεδο;
«Τα τελευταία χρόνια η Λαμία έχει μια ανοδική πορεία και σίγουρα θέλουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή την εικόνα, καθώς και να εξελισσόμαστε κάθε μέρα. Αυτό θέλουμε να παρουσιάσουμε, μια εξέλιξη προς το καλύτερο».
Από τη Super League 2 στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Πώς κρίνετε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Σίγουρα το επίπεδο της Α’ Εθνικής είναι πολύ υψηλότερο απ’ ότι της Β’. Νομίζω όμως ότι στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με καλύτερους παίκτες και οι συνθήκες της δουλειάς είναι πολύ καλύτερες. Κρίνω ότι το επίπεδο είναι αρκετά καλό και με βάση αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Ο Γιώργος Πετράκης μελετά και προσωπικά ώστε να βελτιωθεί και ο ίδιος ως προπονητής και με ποιον τρόπο;
«Προφανώς. Κάθε μέρα εξελισσόμαστε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε σε ευρωπαϊκά παιχνίδια είτε αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε κάποιο ταξίδι μέσα από συζητήσεις με συναδέλφους».
Ποιος είναι ο στόχος ή το όραμα του Γιώργου Πετράκη τόσο με τη Λαμία όσο και γενικότερα στην καριέρα του;
«Φιλοδοξίες υπάρχουν, αλλά προτιμώ να πηγαίνω βήμα βήμα παραπέρα. Να βελτιώνομαι καθημερινά, αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος. Πώς θα γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και θα μπορώ να εξελίσσομαι».
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους φιλάθλους της Λαμίας;
«Έχουν δείξει διαχρονικά ότι στηρίζουν την ομάδα. Σίγουρα ο φίλαθλος κόσμος είναι ο παλμός της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Τον θέλουμε κοντά μας, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, με τη νέα χρονιά. Τους καλώ να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια διότι θα γίνει κάτι αρκετά καλό».