Χουάνκαρ: «Μου πήρε πέντε λεπτά να πω το ναι»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Χουάνκαρ δήλωσε έτοιμος για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να πει το «ναι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του Παναθηναϊκού:

Πώς πήρες την απόφαση μετά από τόσα χρόνια να φύγεις από την Ισπανία;
«Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έρθει κάποια πρόταση που θα με έπειθε για να φύγω από την Ισπανία. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου πήρε λιγότερο από πέντε λεπτά, από την στιγμή που έφτασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για να αποφασίσω. Μπορώ να πω πως δεν το σκέφτηκα καν».

Έπαιξε ρόλο για σένα ότι τεχνικός διευθυντής και προπονητικό τιμ είναι συμπατριώτες σου;
«Το γεγονός ότι και ο τεχνικός διευθυντής και το προπονητικό τιμ είναι Ισπανοί, θα με βοηθήσει στην προσαρμογή και αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για μένα. Εγώ όμως ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τα κίνητρά σου για να έρθεις στον Παναθηναϊκό σχετίζονται με την κατάκτηση τίτλων;
«Αυτή είναι η επιθυμία μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, μία ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Γιατί, λοιπόν, να μην κερδίσουμε κάτι φέτος; Έχω έρθει για να δώσω το 100% και να προσηλωθώ στους στόχους της ομάδας».

Πώς θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου; Ποια είναι τα προτερήματά σου;
«Είμαι ένας εργατικός παίκτης. Δίνω πάντα το 100% τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες. Είμαι γρήγορος και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο έτσι ώστε να βοηθάω κι εγώ με τη σειρά μου την ομάδα μου».

Παρακολούθησες πέρυσι αγώνες του Παναθηναϊκού;
«Έχω δει πολλούς αγώνες και μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρα που επικρατεί. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα που βιώνει κανείς στο γήπεδο. Βρίσκομαι εδώ για τους φιλάθλους που αγαπούν τον Παναθηναϊκό και φυσικά ως επαγγελματίας που είμαι, για να κάνω το καλύτερο δυνατό».