Τσιώλης: “Eπιβάλεται να νικήσουμε τον Άρη”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

“Για το παιχνίδι της Κυριακής, αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δύο προβλήματα. Τον Ράγιος και τον Μπαρτολίνι. Ο Ράγιος έχει ίωση. Σήμερα θα προσπαθήσει να μπει στην προπόνηση. Θα δούμε πόσο επηρέασε η ίωση την οργανική του κατάσταση.

Ο Μπαρτολίνι ήταν αυτή τη στιγμή ο στυλοβάτης της άμυνας μας. Σήμερα, αύριο θα ξέρουμε ακριβώς πόσο θα λείψει από τις δραστηριότητες της ομάδας.

Έχει διάταση στον προσαγωγό και η μαγνητική θα δείξει πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να περάσουν 48 ώρες”, ξεκίνησε τις δηλώσεις του για τον επικείμενο αγώνα με τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης, και πρόσθεσε:

Στον αντίποδα, έχουμε εδώ και λίγες μέρες την επιστροφή του Σολάκη, που προετοιμάζεται και δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά και ο Αργυρόπουλος που έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του και μετέχει κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας.

Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου ο Αστέρας ηττήθηκε με 3-0 στην Κρήτη: “Παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν εντυπωσιακοί, νομίζω ότι το σκορ μας αδικεί. Αγωνιστικά τουλάχιστον ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η ομάδα με άφησε ικανοποιημένο. Δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις και αν λάβουμε υπόψη βέβαια πώς και οι στημένες φάσεις είναι μέσα στο παιχνίδι, σίγουρα δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε να ήμασταν σε αυτόν τον τομέα και ιδίως όταν είμαστε μία ομάδα που έχει δουλέψει αυτές τις φάσεις.

Περιμέναμε αυτές τις φάσεις. Όταν μία ομάδα τα πάει καλά σε αυτόν τον τομέα με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αφήσαμε πίσω το ματς με τον ΟΦΗ, προσπαθήσαμε να το αναλύσουμε και να πάρουμε κάποια οφέλη από αυτό το παιχνίδι για να μπορούμε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι στο πρωτάθλημα”.

Για το παιχνίδι με την πρώην ομάδα του, τον  Άρη: “Η προετοιμασία για τον Άρη θα συνεχιστεί αύριο την ίδια ώρα στο κεντρικό γήπεδο και το Σάββατο θα κάνουμε την αποκατάστασή μας. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, γιατί μέσα στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και θα ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό.

Περιμένουμε το παιχνίδι με τον Άρη με συγκέντρωση, με ηρεμία και με σεβασμό στο μεγάλο αντίπαλο μας. Θέλω να πιστεύω πώς θα συνεχίσουμε την αναμόρφωση του Αστέρα, που ξεκίνησε πριν από μένα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ότι θα είμαστε το ίδιο καλοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη”.

Για την αλλαγή του Ουσέρο στο Ηράκλειο: “Ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Ο ΟΦΗ βγήκε πολύ ψηλά στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς θέλαμε παίκτη για να βγούμε στην αντεπίθεση όπως είναι ο Μπρέσκα και ο Χούλι. Έτσι έγινε αυτή η αλλαγή, αφού έπρεπε να αλλάξουμε κάτι από αριστερά ή από δεξιά για να προσθέσουμε κάποια δυνατότητα στην αντεπίθεση και να δημιουργήσουμε φόβο στον αντίπαλο και να μην είναι τόσο πιεστικός στην άμυνα μας. Ο Μπρέσκα βρήκε χώρο να κινηθεί σε 2-3 περιπτώσεις, αφού μας έδωσε χώρο ο ΟΦΗ και τον φέραμε πιο κοντά στην άμυνα του. Έτσι ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Αυτή ήταν η σκέψη. Εκείνη την ώρα έτσι αντιλήφθηκα τα πράγματα και έτσι έπρεπε να γίνει”.

Για τις στημένες φάσεις: “Πρώτα από όλα και ότι και να κάνεις υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Φτάνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Στο ματς με τον ΟΦΗ, είχε να κάνει με το προσωπικό μαρκάρισμα του παίκτη. Πάντα θα υπάρχουν τέτοιες παραλείψεις, τέτοιες αδράνειες, για αυτό σημειώνονται και γκολ. Όσο μπορούμε προσπαθούμε να βελτιώνουμε την αυτοσυγκέντρωση των παιδιών. Για να λειτουργούμε πιο συγκεντρωμένα σε αυτές τις περιπτώσεις”.

Για το αν είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες για τον ίδιο:Είναι προσωπικό ζήτημα και δε θέλω να το μεταφέρω στην ομάδα μου. Στον Άρη πέρασα δύο περιόδους. Την περίοδο που είχε απόλυτη επιτυχία με 5 στα 5 και σε μία φάση που ο Άρης ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές και με τον κόσμο και με τους ανθρώπους του Άρη. Η δεύτερη περίοδος έχει να κάνει με το φετινό ξεκίνημα, που και οι παίκτες και οι άνθρωποι του Άρη λένε πώς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να ήμασταν μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει.

Έχω σε περίοπτη θέση το λάβαρο του Άρη στο σπίτι μου. Ήταν πρόκληση στην προπονητική μου καριέρα. Πέρασα πολύ καλά και έχω πολύ καλή ανάμνηση από τη συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντα θα βλέπω με ευχαρίστηση και χαρά τον Άρη. Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή ο Αστέρας πρέπει και επιβάλλεται να παίξει και να κάνει ότι μπορεί στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, για να φύγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται”.

Αν θα επιστρέψει στην τακτική που εφάρμοσε με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Άρη: “Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες. Μετά από τη γενική παραδοχή και την καλή εμφάνιση που κάναμε με τον Ολυμπιακό, κάναμε δύο αλλαγές στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Η τακτική είναι αυτή που καθορίζει τη σύνθεση ομάδας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορούν να ανατραπούν τα πράγματα και να κάνουμε αλλαγές ακόμα και στο 15′. Αν το επιβάλλει το συμφέρον του Αστέρα. Σε σχέση με τον Ολυμπιακό και αν θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, το παιχνίδι αυτό δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Τώρα πρέπει να κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο.

Δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη του Άρη. Θα μιλήσουμε εξειδικευμένα πώς επιτίθεται ή πώς αμύνεται κάθε ποδοσφαιριστής του Άρη. Το θέμα είναι ομαδικά να αντιμετωπίσουμε την επίθεση του Αρη. Αυτό που μας απασχολεί είναι να βρούμε το ρυθμό μας, να επιτεθούμε όπως πρέπει και να αμυνθούμε σωστά όταν έχει τη μπάλα ο αντίπαλος”.

Για τις αλλαγές στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών και για το εάν επιλέγουν ματς: “Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχα πει πώς ο Αστέρας δεν μπορεί να στέκεται στο όνομα και τη φανέλα του αντιπάλου. Μας ενδιαφέρει η βαθμολογία και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινούνται οι ποδοσφαιριστές. Είτε παίζουμε με την πρώτη, είτε με την τελευταία ομάδα στη βαθμολογία, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Δε νομίζω ότι στη δική μου ομάδα και είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μοναδικός στόχος του Αστέρα είναι η βαθμολογία, παίζουμε για να πάρουμε βαθμούς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook