Συγκλονίζει με ανακοίνωση του το Σωματείο του Απόλλωνα: “Μας ενώνει το αίμα των Κρητικών παλληκαριών που θυσιάστηκαν το 1974”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Δ.Σ. του Σωματείου του Απόλλωνα Λεμεσού, ο αντίστοιχος Ερασιτέχνης στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση και συγκλονίζει για το σημερινό ματς: “Δεσμοί που χαλυβδώθηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων Κυπρίων στην Κρητική Επανάσταση του 1897, αλλά και με το αίμα των Κρητικών παλληκαριών που θυσιάστηκαν κατά την εισβολή του 1974”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αντίπαλοι μόνο για 90′ λεπτά.

Μια ποδοσφαιρική έκφραση που χρησιμοποιείται συχνά, καθώς συνάδει με τους όρους του ευ αγωνίζεσθαι και του δίκαιου παιχνιδιού.

Είναι άραγε αρκετή η έκφραση αυτή, για να περιγράψει την συγκίνηση που νιώθουμε οι Απολλωνίστες όταν αγωνιζόμαστε με τα γαλανόλευκά μας σε ελληνικά χώματα;

Πόσες λέξεις και πόσα κείμενα χρειάζονται για να περιγραφούν οι δεσμοί που ενώνουν την Κύπρο μας, με την λεβεντογέννα Κρήτη;

Δεσμοί ιστορικοί, πολιτιστικοί, εθνικοί αλλά και αλληλεγγύης, εκτίμησης και αγάπης.

Δεσμοί που χαλυβδώθηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων Κυπρίων στην Κρητική Επανάσταση του 1897, αλλά και με το αίμα των Κρητικών παλληκαριών που θυσιάστηκαν κατά την εισβολή του 1974.

Ας γίνει λοιπόν ένας όμορφος ποδοσφαιρικός αγώνας, οι ευχές μας ακολουθούν φυσικά την ομάδα της καρδιάς μας και ελπίζουμε να τα φέρει έτσι η τύχη και να φιλοξενήσουμε εμείς με την σειρά μας τους Κρήτες αδερφούς μας στην Λεμεσό.

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Απόλλων Λεμεσού