Απαλλαγή Ολυμπιακού και Ατρομήτου από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την απαλλαγή των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής (για το χρονικό διάστημα πριν την 23.12.2014).

Απαράδεκτη κρίθηκε η πειθαρχική διαδικασία ως προς τους Αθανάσιο Μπριάκο, Θεόδωρο Κουρίδη και Γεώργιο Δούρο, καθώς και για τον Γιώργο Σαρρή, για το διάστημα από 23.12.2014και εντεύθεν.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων. Πλέον υπάρχει δικαίωμα έφεσης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εντός πέντε ημερών.