Μάτος: “Οι νέοι ποδοσφαιριστές μας έδωσαν φρεσκάδα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Λέο Μάτος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και δήλωσε έτοιμος για να βοηθήσει με την εμπειρία του για το καλό του συλλόγου.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, μίλησε αρχικά για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Είχα να παίξω περίπου δύο με τρεις μήνες. Στο πρώτο ημίχρονο, ένιωθα ότι είχα αρκετές δυνάμεις, είχα έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε η κόπωση αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα».

Για το αν του στοίχισε περισσότερο ψυχολογικά ή σωματικά αυτή η απουσία:

«Στο σωματικό κομμάτι, εγώ από την πλευρά μου, συνέχισα κανονικά στις προπονήσεις, περίμενα την ευκαιρία μου. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις για την αποχώρησή μου κι ακόμα κι αν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε εκεί που θα πήγαινα, να ήμουν έτοιμος από το πρώτο λεπτό. Οι προπονήσεις μου στη φυσική κατάσταση ήταν οι ίδιες ακριβώς, προπονούμουν πολύ σκληρά. Στο ψυχολογικό κομμάτι, δεν άλλαξε κάτι. Είμαι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι, είμαι 34 χρονών, κουβαλάω πολλές εμπειρίες μέσα μου, ξέρω πολύ καλά να προσαρμόζομαι. Έχω περάσει περισσότερες θετικές στιγμές, παρά λυπηρές. Με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, είμαι πολύ δυνατός ψυχικά και ήμουν προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Είναι αλήθεια ότι στο δεύτερο μέρος, σωματικά είχα κάποιες μικρές δυσκολίες, αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό».

Για την διαφορετική εικόνα του πρώτου με του δευτέρου ημιχρόνου: «Μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά, δεν είχαμε περιθώριο για άλλες βαθμολογικές απώλειες στην έδρας μας. Ήδη είχαμε δύο παιχνίδια στα οποία χάσαμε βαθμους και δεν θέλαμε να επαναληφθεί αυτό. Θέλαμε ένα γρήγορο γκολ το οποίο πετύχαμε και μετά είναι φυσιολογικό να κοιτάξουμε τα νότα μας οπότε θεωρώ πως παίξαμε καλά.

Δεχτήκαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά πάλι εμείς είχαμε τον έλεγχο ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο επειδή είχαμε ένα πολύ δύσκολο ματς πριν από μερικές μέρες με την Κράσνονταρ που άφησε εξαντλημένους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο στο σωματικό κομμάτι αλλά και στο ψυχολογικό γιατί ήταν δύσκολο στην διαχείριση του. Ωστόσο μπήκαν οι νέοι ποδοσφαιριστές και έδωσαν φρεσκάδα, παιδιά ερχόμενα από τον πάγκο βοηθάνε να έρθει η νίκη η οποία ήρθε με τρία γκολ διαφορά».