Αποκαλύψεις Ρέμπε για Άκπομ, Μάτος και Μαουρίσιο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Όλαφ Ρέμπε μίλησε ονομαστικά για πρώην και νυν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και για το πόσο έπαιξε ρόλο η απουσία τους από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τι ανέφερε για Άκπομ, Μάτος, Μαουρίσιο και Μπίσεσβαρ…

Όπως αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ήταν ειλημμένη απόφαση του Άκπομ να αποχωρήσει, κάτι που φρόντισε να κάνει σαφές από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Παράλληλα, στάθηκε στις συζητήσεις που μεσολάβησαν με τον Μάτος αλλά και στην επαναπροσέγγιση του Μαουρίσιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Ειλημμένη απόφαση του Άκπομ να φύγει, προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε»

Για το timing της αποχώρησης του Τσούμπα Άκπομ πριν τα ματς με την Κράσνονταρ: «Ο Τσούμπα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, ήρθε και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Εμείς από την δική μας πλευρά προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε. Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος που έκατσε μέχρι και το παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά ήταν απόφαση του να φύγει. Το ότι έφυγε πριν τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ, εγώ από την πλευρά μου θέλω να παίρνω αποφάσεις και να κρίνομαι με βάση την πραγματικότητα. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις που είναι κατάλληλες για εμάς σεβόμενοι και τα θέλω του παίκτη. Θεωρώ ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση και για τον ΠΑΟΚ και για τον παίκτη»

«Έγιναν αρκετές συζητήσεις με τον Μάτος…»

Για την… επιστροφή του Λέο Μάτος και την έλλειψη επιθετικού στα ματς με την Κράσνονταρ:  «Γέρικη αλεπού ο Μάτος αν μπορούμε να το πούμε έτσι (σ.σ. γελώντας). Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας. Υπήρχαν πάρα πολλές συζητήσεις που έγιναν αλλά δεν είναι καλό να βγουν όλα στην φόρα. Ο Λέο Μάτος είναι πολύ καλά, είναι στο 100% και εμείς χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι αποκλειστήκαμε από την Κράσνονταρ επειδή δεν είχαμε τον Μάτος ή τον Άκπομ….

Όσον αφορά το κομμάτι του επιθετικού, η αλήθεια είναι ότι παίξαμε πολύ καλά με την Κράσνονταρ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και είναι απόφαση του προπονητή για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Ο Κρέσπο ήταν εξαιρετικός, μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας, σέβομαι την άποψή σας, έχω την δική μου και θα σταματήσουμε εδώ πέρα».

«Αυτή είναι η αλήθεια για Μαουρίσιο»

Για την περίπτωση του Μαουρίσιο και τον Μπίσεσβαρ: «Όσον αφορά τον Μαουρίσιο, μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι στον σχεδιασμό της φετινής σεζόν δεν ήταν στο πλάνο μας και γι’ αυτό έμεινε ελεύθερος. Ο ιδιοκτήτης θέλησε μετά το τέλος των μεταγραφών να τον ενημερώσουμε, πως αν δεν έχει ομάδα, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Ο παίκτης είχε άλλα σχέδια και το σεβόμαστε. Τελικά ο ποδοσφαιριστής έκλεισε στον Παναθηναϊκό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω. Ο ΠΑΟΚ έδειξε σεβασμό, μίλησα και χθες με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε, ο παίκτης με την επιλογή του, οπότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά τον Μπίσεσβαρ δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας είναι να τον φέρουμε στο 100% της απόδοσής του και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει μεγαλύτερες ευθύνες στα αποδυτήρια, γιατί είναι από τους πιο έμπειρους και θα βοηθήσει πολύ τους νεότερους».

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Υπάρχουν δύο κεφάλαια. Υπάρχει το κεφάλαιο της φιλίας και υπάρχει και το κεφάλαιο του επαγγελματία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία με τον Βιεϊρίνια, όσον αφορά το μέλλον μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πάρα πολλά με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι έχουν τα δεδομένα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook