Παναθηναϊκός: Αγώνας δρόμου για την επιστροφή στη Λεωφόρο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η απογοητευτική εικόνα των περιστεριών να βοσκούν στον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ, ενώ παιζόταν το ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, αντικατοπτρίζει το τεράστιο θέμα της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ.

Αναδεικνύει, επίσης, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού που αδυνατεί να βρει γήπεδο να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Η εκπεφρασμένη άποψη για επιστροφή στη Λεωφόρο από το επόμενο καλοκαίρι φαίνεται να επισπεύδεται, ωστόσο γίνεται τεράστια προσπάθεια να διεξαχθούν τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης στην ιστορική έδρα των Πράσινων.

Η ΑΕΚ θα παίξει με Μπράγκα και Παναθηναϊκό μέσα σε λίγα 24ωρα, οπότε η επιβάρυνση του χλοοτάπητα θα διογκώσει το πρόβλημα. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι ανενεργό εδώ και 2.5 χρόνια περίπου, από τη μετακόμιση της ποδοσφαιρικής ομάδας στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2018. Έκτοτε έχουν γίνει ορισμένα ματς και της Κ19 από φέτος, όπως και της Εθνικής Ελπίδων για διοργανώσεις της UEFA. Φυσικά, το γεγονός ότι λόγω υγειονομικών συνθηκών δεν επιτρέπεται η φιλοξενία φιλάθλων απλουστεύει τα πράγματα. Σε άλλη περίπτωση δεν θα γινόταν καν συζήτηση, μια και θα υπήρχε θέμα ασφάλειας του κόσμου.

Τώρα οι εργασίες για τους εσωτερικούς χώρους (αποδυτήρια, γραφεία διαιτητών, δημοσιογραφικά) είναι αντιμετωπίσιμες χρονικά. Το πιο δύσκολο είναι η εγκατάσταση των οπτικών ινών, ώστε να γίνει η αίθουσα VAR. Μόλις ξεπεραστεί και αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει για 2 ματς (και βλέπουμε) στην ιστορική του έδρα. Ακόμα, όμως, και αν η ΠΑΕ αποφασίσει -λόγω του προσωρινού της απόφασης επιστροφής- να μην προχωρήσει στη διαδικασία, τότε η παροχή της υπηρεσίας θα καλυφθεί μέσω εξωτερικού van των εταιριών που το έχουν αναλάβει στην Ελλάδα με το κοστολόγιο να την επιβαρύνει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook