ΣΦΑΓΗ του Εργοτέλη στη Νίκαια – με το έτσι θέλω του στέρησαν την άνοδο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Εργοτέλης για 74 λεπτά βρισκόταν στην Superleague όμως σε ένα παιχνίδι παρωδία παρουσία μπράβων και φουσκωτών δεν περίμενε τον Φωτιά που χάρισε τη νίκη στον Εργοτέλη με 2-1.

Οι μάγκες του Γιάννη Ταουσιάνη σε ένα εξαιρετικό, τακτικά, παιχνίδι πήγαν στη Νίκαια για να πάρουν την άνοδο που άξιζαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς δίχως ωστόσο να υπολογίσουν το παρασκήνιο, την δύναμη του Ιωνικού εξωαγωνιστικά και τον διαιτητή που με το έτσι θέλω τους καταδίκασε σε ήττα – ταφόπλακα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Φωτιάς που άφησε τον Εργοτέλη με 10 παίκτες δείχνοντας αστεία κάρτα στον Τσέλιο ενώ στο γκολ της ισοφάρισης δεν είδε σειρά επιθετικών φάουλ που έγιναν στον Κατσιμήτρο.

Ό Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τον Εργοτέλη με 3-4-3: Ο Κατσιμήτρος ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα των στόπερ ήταν οι Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα με τους Σερβιλάκη και Μπουρσέλη στα άκρα, Πεΐος, Τσέλιος, Άπι τα χαφ με τον Τσέλιο λίγο πιο μπροστά και τους Μανουσάκη, Κόνραντ στην επίθεση.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό με πολλές δυνατές μονομαχίες από τους παίκτες των δύο ομάδων και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε μεγάλη φάση παρά μόνο κάποια σουτ που κατέληξαν στην αγκαλιά των δύο γκολκίπερ. Ο Εργοτέλης έπαιζε με λογική να μην δεχτεί γκολ ώστε να μην τεθεί εκτός ανόδου ενώ στον αντίποδα προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση δίχως να καταφέρει να γίνει απειλητικός. Το παιχνίδι ήταν σκληρό δίχως ιδιαίτερη ποιότητα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιωνικός έγινε επιθετικός, πίεσε τον Εργοτέλη στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιάννη Ταουσιάνη να φρεσκάρει την ενδεκάδα του περνώντας στο παιχνίδι τους Κοκκίνη, Μπουτσάκη.

Στο 59′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον Εργοτέλη όταν ο Μανουσάκης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Κοκκίνης μέσα από την μικρή περιοχή του Ιωνικού, εντελώς αφύλαχτος, έκανε το 0-1 με τους παίκτες του Εργοτέλη να ξεσπούν σε ξέφρενα πανηγύρια.

Ο Εργοτέλης κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 74′ όταν ο Φωτιάς πήρε πάνω του το ματς σφάζοντας τον Εργοτέλη. Αρχικά ανακάλυψε ανύπαρκτη δεύτερη κάρτα στον Τσέλιο αφήνοντας τον Εργοτέλη με 10 ποδοσφαιριστές και στην συνέχεια με την εκτέλεση του φάουλ ο Κατσιμήτρος δεν μπλοκάρει την μπάλα, του γίνονται συνεχόμενα επιθετικά φάουλ με τον Μουμίν να σκοράρει κάνοντας το 1-1. Ο Εργοτέλης παίζοντας με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Ιωνικού που στο 81′ πήρε το προβάδισμα με 2-1 χάρις στο γκολ του Μάναλη βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα ανόδου των “κιτρινόμαυρων”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook