Το προφίλ της Φορτούνα Σιτάρντ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποια είναι η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ σήμερα στις 19:00, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Σιτάρντ ιδρύθηκε το 1968 μετά από την ένωση των συλλόγων Fortuna 54 και Sittardia και έκτοτε έχει κατακτήσει έναν τίτλο, εκείνο του πρωταθλητή στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας τη σεζόν 1994-95. Προπονητής της ομάδας είναι ο 34χρονος Σιόρς Ούλτε, ενώ υπάρχει και αρκετό… ελληνικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ, Λισάντρο Σεμέντο ανήκει στην σημερινή αντίπαλο της ομάδας, αλλά δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Παίκτης της Φορτούνα είναι επίσης και ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ Λάζαρος Ρότα, ενώ το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ολλανδική ομάδα ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού.

Η Φορτούνα Σιτάρντ ετοιμάζεται για την τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της στην Eredivisie καθώς από τότε που κατάφερε να πάρει την άνοδο το 2018 δεν έχει υποβιβαστεί ξανά. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στο Κύπελλο κατάφερε να φτάσει μέχρι τη φάση των «16», εκεί όπου αποκλείστηκε με ήττα 3-2 στην έδρα της Ναϊμέγκεν, που επίσης θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ σε φιλικό σε μερικές μέρες.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, οι δύο ακριβότεροι παίκτες της Φορτούνα Σιτάρντ είναι οι Ματς Σέουντεντς και Ζιαν Φλέμινγκ με αξία 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Φυσική έδρα της ομάδας είναι το Fortuna Sittard Stadion, με χωρητικότητα 12.500 θεατών.

Πάνος Κατσαρός

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook