Το προφίλ της Βέστερλο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποια είναι η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ.

H Βέστερλο ιδρύθηκε το 1933 και έδρα της είναι η πόλη Βέστερλο στην περιοχή της Αμβέρσας, ενώ υπάρχουν «πρόγονοι» της ομάδας από το 1917. Από τη σεζόν 1997-98 αγωνίζεται κυρίως στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, έχοντας τερματίσει στην 6η θέση το 2000, το 2004 και το 2009.

Η φυσική έδρα της Βέστερλο είναι το γήπεδο «Het Kuipje», εκεί όπου θα γίνει και το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο έχει χωρητικότητα λίγο παραπάνω από 8.000 θέσεις. Τα βασικά χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μπλε και στην τροπαιοθήκη της έχει ένα Κύπελλο Βελγίου, από τη σεζόν 2000-2001.

Προπονητής της Βέστερλο είναι ο 41χρονος Τζόνας Ντε Ρόεκ, ο οποίος έχει αναλάβει την ομάδα εδώ και λιγότερο από ένα μήνα, μετά την αποχώρηση του Μπομπ Πίτερς. ΑΣτο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν δύο διεθνείς παίκτες, ο Εντόνγκ ο οποίος αγωνίζεται με την Εθνική της Ισημερινής Γουινέας, αλλά και ο Λάιλ Φόστερ από τη Νότια Αφρική, που αποκτήθηκε από τη Β’ ομάδα της Γκιμαράες. Ο Φόστερ είναι και ο ακριβότερος χρηματιστηριακά παίκτης του συλλόγου, με αξία που φτάνει τις 800 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το transfermarkt.

Aξίζει να αναφερθεί πως η Βέστερλο έχει οργανώσει ένα πενταετές πλάνο με όνομα «Project 2024», το οποίο «τρέχει» και έχει ως σκοπό την επίτευξη διαφόρων στόχων, οικονομικούς, αλλά και αγωνιστικούς. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει στοχευμένες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και παίκτες, θέλοντας να μπουν στο «club» των 16 καλύτερων ομάδων του Βελγίου και να μείνουν εκεί.

Πάνος Κατσαρός

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook