Το προφίλ της Αλκμαάρ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποια είναι η σημερινή ισχυρή αντίπαλος του ΟΦΗ.

Η Αλκμαάρ ιδρύθηκε το 1967, μετά από τη συγχώνευση δύο ομάδων, της Άλκμααρ ’55 και της Ζάανστρεκ. Αποτελεί μία από τις λίγες ομάδες που έχουν καταφέρει να μπουν «σφήνα» ανάμεσα σε Άγιαξ και Αϊντχόφεν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Ολλανδία.

Η Αλκμαάρ πήρε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα το 2009, ενώ έχει και ένα ακόμα, από το 1981. Έχει επίσης στην τροπαιοθήκη της 4 Κύπελλα Ολλανδίας, ένα Super Cup, αλλά και τρεις κατακτήσεις του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, καθώς έχει υποβιβαστεί στο παρελθόν.

Την περασμένη σεζόν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από την δεύτερη Αϊντχόφεν, παίρνοντας την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Το πρωτάθλημα κατέκτησε ο Άγιαξ.

Προπονητής της Αλκμαάρ είναι ο Πάσκαλ Γιάνσεν, ενώ σύμφωνα με το Transfermarkt, το ρόστερ της έχει συνολική αξία 105 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο ακριβότεροι παίκτες της είναι ο Όουεν Βάινταλ (17,5 εκ. ευρώ) και ο Τέιν Κοπμάινερς (16,5 εκ. ευρώ). Στην Αλκμαάρ αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας διεθνής Παντελής Χατζηδιάκος, ενώ πριν λίγες εβδομάδες, κάτοικος Αλκμαάρ έγινε και ο Βαγγέλης Παυλίδης, που αποκτήθηκε από την Βίλεμ.

Η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σε φιλικό παιχνίδι πριν λίγες ημέρες, παίρνοντας εύκολη νίκη με 3-0.

Πάνος Κατσαρός

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook