Το προφίλ της Ναϊμέγκεν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποια είναι η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ.

Φιλικό με ακόμα μία ομάδα της Eredivisie δίνει σήμερα ο ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει την Ολλανδική Ναϊμέγκεν. H σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τον άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπρέντα στο τελικό των πλέι οφ πέρυσι.

Η Ναϊμέγκεν ή πιο σύντομα «NEC», ιδρύθηκε μέσω της ένωσης των ομάδων Έεντραχτ και Ναϊμέγκεν το 1.900. Τα βασικά της χρώματα είναι το κόκκινο, το πράσινο και το μαύρο, ενώ έχει ως έδρα το στάδιο «Goffert», στο οποίο θα γίνει και το σημερινό φιλικό. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών και σήμερα θα μπορούν να μπουν γύρω στους 4.000.

H τροπαιοθήκη της περιλαμβάνει δύο πρωταθλήματα της δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας, με πιο πρόσφατο εκείνο της σεζόν 2014-15. Το πρώτο της πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία είχε «έρθει» το 1975.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη N.E.C. Nijmegen (@necnijmegen)

Προπονητής της Ναϊμέγκεν είναι ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρότζιερ Μέιγιερ. Ο 39χρονος ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής σε ομάδες νέων, όταν το 2019 αναβαθμίστηκε σε βοηθός προπονητή της Ναϊμέγκεν. Από τις 2 Ιουνίου 2020 αποτελεί ο πρώτος προπονητής της ομάδας και είναι εκείνος που την οδήγησε και στην άνοδο.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η σημερινή αντίπαλος του ΟΦΗ έχει συνολική αξία 10,4 εκατομμύρια ευρώ, με τον αριστερό εξτρέμ Μίκελ Νούελουντ να είναι ο ακριβότερος, με αξία 1 εκατ. ευρώ.

Πάνος Κατσαρός

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook