ΑΕΚ – ΠΑΟ 1-0

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με γκολ στο 2ο λεπτό του Σιμάνσκι η ΑΕΚ πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στο ντέρμπι η ΑΕΚ. Μόλις στο 2ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σιμάνσκι, ο οποίος, μετά από σέντρα ακριβείας του Μοχαμάντι, έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του «τριφυλλιού» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Mε τη ψυχολογία στα ύψη από το γρήγορο 1-0 και με τους «πράσινους» να μοιάζουν σαστισμένοι από την εξέλιξη που πήρε το ντέρμπι οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με ακόμη ένα γκολ στο 8′, όταν ο Λιβάι Γκαρσία εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, βλέποντας όμως τον Μπρινιόλι να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και ο Παναθηναϊκός χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς.

Μάλιστα τη μεγαλύτερη φάση για δεύτερο γκολ την είχαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 38′ με τον Αραούχο, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου η «Ένωση» λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει και πάλι το «τριφύλλι», όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, καθώς ο Αραούχο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να αναδεικνύεται νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Παλάσιος σούταρε αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε στη γραμμή, για να έρθει στη συνέχεια ο Αϊτόρ να στείλει την μπάλα δοκάρι και άουτ εξ επαφής!

Στο 70ο λεπτό ο Τσούμπερ, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να σκοράρει με ωραίο τελείωμα, ωστόσο το 2-0 δεν έμεινε για πολύ, καθώς το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ο Αραούχο, που του έδωσε την ασίστ, ήταν σε θέση οφσάιντ, στο ξεκίνημα της φάσης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (65′ Σάκχοφ), Σιμόες, Μάνταλος (84′ Λε Ταλέκ), Λιβάι Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Αραούχο

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αϊτόρ (61′ Βιτάλ), Μαουρίσιο (73′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (84′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73′ Καρλίτος), Μακέντα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook