Τιλίκα: «Η ζωή στη φαβέλα είναι δύσκολη, το ποδόσφαιρο ήταν μια διέξοδος για μένα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μετά από τους Χουάν Μουνάφο, Χρήστο Τασουλή, Γιάννη Χριστόπουλο, Γιώργο Αντζουλά και Κέβιν Σόνι, ένας ακόμη παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, ο Λέο Τιλίκα, μίλησε στο podcast του συλλόγου.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στις φαβέλες, αλλά και για τη διαδρομή του μέσα από το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η οικογένειά μου είναι φτωχή, προερχόμαστε από τις φαβέλες. Η ζωή στη φαβέλα είναι αρκετά δύσκολη, υπάρχουν κάποιες ζώνες που αν τις περάσεις μπλέκεις σε μπελάδες και κινδύνους, ξέρουμε για το trafficking αλλά και άλλα πράγματα που γίνονται εκεί.

Προσπαθώ να βοηθάω ακόμα την οικογένειά μου οικονομικά, γιατί ο πατέρας μου και η αδερφή μου έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που δεν μου το ζητάνε, αλλά θέλω να το κάνω. Βοηθάει στο να γίνονται πιο δυνατοί οι δεσμοί της οικογένειας. Μου λείπουν πάρα πολύ.

Για εμένα το ποδόσφαιρο ήταν μία διέξοδος, από την πρώτη στιγμή που έβλεπα πιο σοβαρά το ποδόσφαιρο είχε στόχο να τα πάω καλύτερα για να βοηθήσω την οικογένειά μου, όχι ότι τα πράγματα ήταν τραγικά αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα θες το καλύτερο για την οικογένειά σου.

Τα πρώτα λεφτά που κέρδισα, τα θυμάμαι ακόμα, τα έβαλα στην τσέπη μου όσο πιο βαθιά μπορούσε και έβαλε το χέρι μου για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα χάσω. Πήγα σπίτι μου, τα έδωσα στην μητέρα μου και της είπα πάρτα για να κάνεις ένα γερό τσιμπούσι για όλους τους γείτονες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook