Μεταξάς: «Μάχη με την ΑΕΚ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενείται το βράδυ της Κυριακής από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει πολλά για του Γιαννιώτες, όσον αφορά την είσοδο τους στα play off.

Για την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» μίλησε ο τεχνικός της ομάδας Ηρακλής Μεταξάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν τελικά η τακτική μπορεί να κερδίσει το ταλέντο, όπως φάνηκε στο παιχνίδι με τον Άρη: «Ναι το έχω ξαναπεί και ισχύει για όλη τη χρονιά μας. Το ξαναλέω όμως, για το ταλέντο όπως το εννοούμε στην Ελλάδα, γιατί και το άλλο ταλέντο είναι, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τον μάθεις κάποιον. Ο γιος μου παίζει σε μια Κ10 ομάδα, βλέπεις ότι μερικοί έχουν ταλέντο απ’ αυτήν την ηλικία. Είναι δύσκολο να βάλεις σε κάποιον το πάθος και την ενέργεια, αλλά μερικά παιδιά το έχουν και δεν θα το χάσουν ποτέ».

Για το αποτύπωμα που άφησε ο αγώνας με τον Άρη και αν ήταν η πιστή τήρηση του πλάνου: «Όχι μόνο από το ματς με τον Άρη, αλλά απ’ όλη την πορεία βλέπουμε ότι η ομάδα προσπαθήσει να κρατήσει ένα πλάνο, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες. Καμιά φορά μας βγαίνει, καμιά φορά δεν μας βγαίνει. Αυτή τη φορά μας βγήκε με αρκετή τύχη, γιατί στο πρώτο γκολ η μπάλα πήγε δοκάρι, χέρι του τερματοφύλακα και μέσα και στο δεύτερο έχουμε τέσσερις ευκαιρίες να το βάλουμε, αλλά παίκτης του Άρη στέλνει την μπάλα πάνω στο γόνατο του Ντομίνγκεθ και μπαίνει η μπάλα μέσα. Από την άλλη μεριά ο Άρης δεν είχε τύχη στα δικά του σουτ. Θυμόμαστε όμως και παιχνίδια μας που οι αντίπαλοι σούταραν, η μπάλα πήγαινε άουτ, αλλά χτυπούσε σε δικά μας πόδια και έμπαινε μέσα. Αυτήν την τύχη που είχαν άλλοι, ο Άρης δεν την είχε».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Γι’ άλλη μια φορά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Ο Άμραμπατ που είδα πρόσφατα στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι ένα ‘τανκ’ που ξέρει να παίζει, αλλά και να κρατάει την μπάλα. Υπάρχουν και παίκτες που είναι ‘τανκ’ αλλά δεν ξέρουν να την κρατάνε. Επίσης ο Ανσαριφάρντ, ο Μάνταλος που τον θυμάμαι και από την Εθνική ομάδα, ο Τζαβέλλας που είναι παίκτης της Εθνικής κτλ. Δηλαδή μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για μας είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για μια πολύ σκληρή μάχη. Θα δούμε στο τέλος αν καταφέρουμε κάποια πράγματα που τα συζητάμε και που τα δουλέψαμε στην προπόνηση. Θέλω να δω αυτά τα πράγματα στο γήπεδο και πιστεύω ότι αν τα κάνουμε θα πάμε καλύτερα απ’ ό,τι αν δεν τα κάνουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook