Παπαδόπουλος: «Έχω αδικηθεί από το ποδόσφαιρο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο νέο επεισόδιο της σειρά του Αστέρα Τρίπολης στο Spotify, μιλώντας για όλους και για όλα.

Από αριστερός μπακ τερματοφύλακας, τις ιδιαιτερότητες της θέσης, αλλά και για την μοναχική διαδρομή μέχρι τη δικαίωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο γκοκλίπερ του Αστέρα:

“Εχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει στην Πάτρα και όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών και μέχρι τα 13 μου έπαιζα αριστερό μπακ. Επειδή πάντα ήμουν πιο ψηλό παιδί και πιο αναπτυγμένο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου, με έβαζαν και έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά. Σε ένα τουρνουά που είχε η ομάδα ανάγκη τερματοφύλακα επειδή δεν έβρισκαν, κερδίσαμε στον τελικό, βγήκαμε πρώτοι και είχα πάρα πολύ καλή απόδοση. Οπότε από τότε παίζω στη θέση του τερματοφύλακα μόνιμα.

Το κίνητρό μου ήταν ότι έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά και όχι η θέση του τερματοφύλακα. Αυτό με ενθουσίαζε, αλλά σιγά σιγά με κέρδισε και η θέση του τερματοφύλακα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, αλλά μετά από ένα φιλικό που είχαμε παίξει στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό και άλλων ομάδων με είδε ο Σίνισα Γκόγκιτς και προέκυψε ένα ενδιαφέρον, από την ομάδα του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε ότι για ένα παιδί της ηλικίας μου και σε μία άλλη εποχή όπου τα social media ήταν εξαφανισμένα από τη ζωή μας, ήταν κάτι συγκλονιστικό για μένα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαμε πάει στα γραφεία της πρώην τότε ομάδας μου στην Πάτρα και συζητούσαμε με τον πατέρα μου και τον πρόεδρο σε οικογενειακό κλίμα. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα όλο αυτό. Μου άλλαξε τη ζωή.

Στην πρώτη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια όπου βρήκα πολλούς καλούς συμπαίκτες και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω χρόνο συμμετοχής είπαν ότι θα έπρεπε να βρω ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και με υποβάθμισε στη δεύτερη ομάδα και εκεί λοιπόν ο διευθυντής ακαδημιών, Μπερντ Στορκ, με είδε εκεί και με ρώτησε τι κάνω και του εξήγησα λοιπόν ότι ψάχνω ομάδα να φύγω και μου είπε πολύ ευχαρίστως ότι θα μου βρει ομάδα στη Γερμανία Έτσι λοιπόν βρήκε δύο ομάδες αλλά εγώ επέλεξα να κάνω δοκιμαστικά για αρχή στην Φορτούνα Ντίσλεντορφ για μία εβδομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook