ΠΑΟΚ: Μπήκε σφήνα για Βιτάο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Βραζιλία ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον 22χρονο στόπερ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βιτάο, για τον οποίο έχει καταθέσει πρόταση η Ιντερνασιονάλ.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη έχει ανατρέψει τα δεδομένα για τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε στις προπονήσεις της ομάδας του τον νεαρό Κουλιεράκη από τον ΠΑΟΚ Β’ και είναι αναγκασμένος να στηριχθεί για το υπόλοιπο της σεζόν κυρίως στους Ίνγκασον, Κρέσπο και Μιχάι.

Η νέα κατάσταση αναγκάζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να έχουν τα μάτια τους ανοικτά μήπως προκύψει κάποια πιθανότητα ενίσχυσης στο μεταγραφικό “παράθυρο” που έχει ανοίξει με τους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία.

Ήδη έχουν προκύψει και πληροφορίες για συγκεκριμένους αμυντικούς, όπως για παράδειγμα ο 22χρονος Βραζιλιάνος Βιτάο που αγωνίζεται στην Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Βραζιλία η Ιντερνασιονάλ εξετάζει την περίπτωση του Βιτάο, που είχε φέτος 15 συμμετοχές με την πρώην ομάδα του Ζοζέ Μπότο, σε όλες της διοργανώσεις. Οι Βραζιλιάνοι έχουν μάλιστα καταθέσει πρόταση για το δανεισμό του συμπατριώτη του μέχρι το τέλος του 2022 με οψιόν αγοράς στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τονίζουν ότι η Ιντερνασιονάλ είναι αισιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων τους για τον νεαρό στόπερ, παρά το γεγονός ότι για τον Βιτάο έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες και κυρίως ο ΠΑΟΚ.

Ο Βιτάο έχει ύψος 1,85μ και αποκτήθηκε από τους Ουκρανούς το Σεπτέμβριο του 2019. Τότε η Σαχτάρ, με τον σημερινό αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ζοζέ Μπότο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ πρόσφερε στην Παλμέιρας 4 εκατομμύρια ευρώ για τον νεαρό αμυντικό.

Ο δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και με τη Σαχτάρ έχει παίξει συνολικά 35 παιχνίδια.

Αν ο ΠΑΟΚ πραγματικά ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, τότε η παρουσία του Μπότο στον Δικέφαλο μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό του όπλο.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τουλάχιστον κεντρικού αμυντικού το καλοκαίρι. Και αυτό όχι εξαιτίας του τραυματισμού του Γιάννη Μιχαηλίδη, που θα χάσει την προετοιμασία, αλλά επειδή λήγουν τα συμβόλαια του Κρέσπο – που θα συζητήσει την παραμονή του- και του Βαρέλα που δεν υπολογίζεται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook