Τα 176 κουκλάκια είπαν την ιστορία ενός πολέμου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στις κερκίδες του Γ. Καραϊσκάκης υπήρχαν 176 λούτρινα αρκουδάκια, που συμβολίζουν τα παιδιά που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ηχηρό μήνυμα ενότητας και ειρήνης έστειλαν Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα σπουδαίο φιλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή.

Μια εισβολή που έχει προκαλέσει πόνο, θλίψη, καταστροφές και έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, με τις εικόνες από την μαρτυρική Ουκρανία να σοκάρουν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 176 παιδιά, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να αποτίει φόρο τιμής στα αδικοχαμένα παιδιά, τοποθετώντας στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου ισάριθμα κουκλάκια. 176 λούτρινα που συμβόλιζαν τον αριθμό των παιδιών που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν άρχισε η εισβολή, 1.776 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ επίσης έχουν τραυματιστεί 2383 άτομα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλικό με τον Ολυμπιακό είναι το πρώτο από τα πολλά που θα δώσει η Σαχτάρ στο πλαίσιο της αντιπολεμικής περιοδείας που πραγματοποιεί, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με τις Λέγκια Γκντανσκ, Φενέρ και Χάιντουκ Σπλιτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook