Βοτανικός: Σε καλό δρόμο για την τελική έγκριση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι νέες εξελίξεις στο project Βοτανικού με τη σύσκεψη Δήμου και κυβέρνησης με την Digicom της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλείται να δώσει την τελική έγκριση για το κονδύλι των 115 εκατ ευρώ.

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 13 Απριλίου, η πρώτη τηλε-διάσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και της Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομικών με την Digicom, την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δώσει την τελική έγκριση για τη χρηματοδότηση-εκταμίευση των 115 εκατ. ευρώ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, της 28ης Φεβρουαρίου, στο οποίο αναφέρεται σχετικά στη συγκεκριμένη παράγραφο:

«Με ευθύνη του Φορέα Χρηματοδότησης, από το ενάριθμο 2022ΣΕ07500001 δεν δύνανται να αναληφθούν νομικές δεσμεύσεις ή/ και να πραγματοποιηθούν πληρωμές, μέχρι α) την έκδοση από την Ε.Ε. εγκριτικής απόφασης αναφορικά με τη συμβατότητα της εν λόγω χρηματοδότησης με το άρθρο 107 της Σ.Λ.Ε.Ε., και β) την ένταξη του έργου στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025»).

Στην τηλε-διάσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης και εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης παρουσίασαν στους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλυτικά το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες τηλε-διασκέψεις στις οποίες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και με την σφραγίδα της ΕΕ η χρηματοδότηση του έργου. Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό τόσο εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης (Α. Γεωργιάδης) όσο και ο Δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης έχουν εκφράσει την απόλυτη βεβαιότητά τους για το πράσινο φως από την ΕΕ καθώς το έργο περιλαμβάνεται σε αυτά που χαρακτηρίζονται «ώριμα».

Να προσθέσουμε επίσης ότι αυτές οι τηλε-διασκέψεις δεν επηρεάζουν καθόλου τις υπόλοιπες διαδικασίες. Δηλαδή, κανονικά μέσα στον Μάιο θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Αθήνας η τελετή για την υπογραφή των Συμβάσεων (Δήμου, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη ΠΑΟ καθώς και ΑΕΠ Ελαιώνα), ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός της δημοπράτησης του έργου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα μπουν οι μπουλντόζες στον Βοτανικό για να ξεκινήσει η διαμόρφωση των χώρων, οι λεγόμενες πρόδρομες εργασίες.

Πηγή: sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook