Μίνιμουμ 58 ματς για τον ΠΑΟΚ φέτος!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΠΑΟΚ «τρέχει» μια σεζόν στα… κόκκινα καθώς θα συμπληρώσει δεδομένα 58 ματς την τρέχουσα περίοδο ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και το ενδεχόμενο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τότε θα ρίξει αυλαία στα 59 ματς! Πρόκειται για… ρεκόρ 5ετίας για τους Θεσσαλονικείς που κινήθηκαν με το πόδι στο γκάζι και με αγωνιστικές υποχρεώσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν σχεδόν ανά τρεις ημέρες.

Και στην Ευρώπη συμπλήρωσε αισίως 16 ματς. Τέσσερις αγώνες για τα προκριματικά, έξι στους ομίλους και ακόμη έξι με Μίντιλαντ, Γάνδη και Μαρσέιγ. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μία «ανάσα» από την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού, σφραγίζοντας με την παρουσία τους μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, φορώντας το καλό τους κοστούμι που τους κράτησε στη βιτρίνα της Ευρώπης μέχρι τον Απρίλιο!

Η παράμετρος της Ευρώπης προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φετινή κούρσα παιχνιδιών του ΠΑΟΚ καθώς μέχρι το φινάλε ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας εκτός συνόρων και επί της ουσίας η μοναδική ομάδα που κλήθηκε να ισορροπήσει εν μέσω τόσων υποχρεώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ρόστερ, την ανάγνωση του ρόστερ αλλά και τη διαχείριση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο πως έχει ήδη συμπληρώσει 51 ματς και εκκρεμούν έξι αγώνες για τα playoffs, συν η ρεβάνς Κυπέλλου στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ θα αγγίξει μίνιμουν τα 58 και επί της ουσίας πρόκειται για νούμερο… ρεκόρ της τελευταίας 5ετίας (σ.σ. ξεπερνώντας ακόμη και τη σεζόν του νταμπλ) του ενώ σε βάθος δεκαετίας, ξεχωρίζει μόνο η σεζόν 2013/14, όταν ο Δικέφαλος άγγιξε το νούμερο των 61 παιχνιδιών δεδομένου πως ρίχτηκε στη «μάχη» των προκριματικών του Champions League, ακολούθησαν οι όμιλοι του Europa League, plus ο τελικός Κυπέλλου.

Από την άλλη, αν και εφόσον προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τότε το νούμερο θα εκτοξευθεί στα 59 παιχνίδια, ξεπερνώντας την επίοδη της σεζόν 2016/17!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook