Καρεμπέ: «Κόβαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια – Όνειρο να φάμε ένα μήλο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Απολαμβάνει τα… προνόμια μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής καριέρας που είχε. Ωστόσο ο Κριστιάν Καρεμπέ πέρασε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία και περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Argentine Super Deportivo Radio.

Σε αυτή μπορεί να κλήθηκε να μιλήσει για το ποδόσφαιρο γενικότερα, τις απόψεις του για αυτό, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους παίκτες που ξεχωρίζει αλλά όταν η κουβέντα πήγε στη ζωή του και τα παιδικά του χρόνια, συγκλόνισε. Περιέγραψε εικόνες φτώχειας, στην οικογένειά του, όταν ένα μήλο ήταν όνειρο και το ψωμί το έκοβαν 18 κομμάτια για να το μοιραστούν όλα τα μέλη της.

«Νομίζω ότι ήταν προνόμιο για μένα να έχω αδέρφια, όπου έπρεπε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, να σεβόμαστε τις αξίες της σχέσης αυτής και, το πιο σημαντικό, να μάθουμε να μοιραζόμαστε. Χωρίζαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια. Μαθαίνει κανείς να ζεις τη ζωή όταν υπάρχουν ανάγκες, σε διδάσκει πότε να χωρίζεις, πότε να λες ναι ή όχι, δεν είναι εύκολο, αλλά μαθαίνεις και να μοιράζεσαι. Το ξημέρωμα, ο μπαμπάς μου με ξυπνούσε κάθε μέρα προκειμένου να περπατήσω 14 χιλιόμετρα για να φέρω τα ψωμί. Ήταν μια εμπειρία ζωής να κάνω αυτό το έργο μεταξύ 10 και 15 ετών. Στην πραγματικότητα, το μόνο μου όνειρο ήταν να φάω ένα μήλο, γιατί δεν είχαμε άλλα πράγματα. Ήταν πολυτέλεια για να φάμε ένα μήλο. Ο αθλητισμός μου πρόσφερε μια ευκαιρία στη ζωή», ήταν τα πρώτα λόγια του Κριστιάν Καρεμπέ για την παιδική του ηλικία και συνέχισε:

«Όταν έπαιξα το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλη η ιστορία μου πέρασε από μπροστά μου: από την παιδική μου ηλικία μέχρι εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που ζούσα. Ήταν απίστευτη, μια μαγική στιγμή. Θυμήθηκα ότι το όνειρό μου ήταν να φάω ένα μήλο και ότι πήγαινε όλες τις ημέρες 14 χιλιόμετρα για να φέρω ψωμί και μετά να το μοιραστώ με τα 18 αδέρφια μου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook