Ασπιάθου: “Γρήγορος στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το εγκώμιο του ΟΦΗ έπλεξε με δηλώσεις του στη ΝΟVA ο συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε Γιαν Ασπιάθου ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε μία κανονική εβδομάδα. Δεν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Δεν είχαμε και πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι που ακολουθεί. Αλλά ξέρουμε πως είναι ένας τελικός για εμάς. Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικός για εμάς, αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Χρειάζεται πολύ συγκέντρωση σε αυτό το παιχνίδι στην Κρήτη γιατί θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά νομίζω πως οι παίκτες δεν πρέπει να βρουν άλλα κίνητρα, γιατί ήδη έχουν καταλάβει τη σημασία που έχει αυτός ο αγώνας» είπε αρχικά ο Ισπανός και στην συνέχεια αναφέρθηκε…

-Έχει γίνει μάθημα το πάθημα του πρώτου γύρου με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, όπου ήταν σαφές πως οι παίκτες είχαν το μυαλό τους και στο Champions League που ακολουθούσε;

«Δεν κάναμε ένα καλό ημίχρονο στο Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ. Όντως όταν έχεις Champions League, χάνεις λίγο την αυτοσυγκέντρωσή σου. Γιατί μέσα στο παιχνίδι σκέφτεσαι λίγο το επόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη. Αλλά νομίζω πως δεν κερδίσαμε σε εκείνο το ματς γιατί κάναμε λάθη σε λεπτομέρειες. Δεν ήταν κάτι το σημαντικό γιατί εμείς παίξαμε καλύτερα και κανονικά θα έπρεπε να νικήσουμε σε εκείνο το παιχνίδι»

-Έχετε εντοπίσει διαφορές στο παιχνίδι του ΟΦΗ σε σχέση με την ομάδα που υποδεχθήκατε στο Φάληρο;

«Ο ΟΦΗ έχει φτιάξει μία καλή ομάδα που έχει ανέβει ψηλά στη βαθμολογία. Είναι πάρα πολύ σφικτή και δυνατή ομάδα. Ακόμη κι αν έχασαν πρόσφατα απ’ τον ΠΑΟΚ, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Τελευταία παίζει πολύ καλά. Είναι μία ομάδα που περιμένει τον αντίπαλό της πίσω. Κλείνεται πολύ καλά και βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Σίγουρα θα είναι ένας δυνατός και δύσκολος αντίπαλος».