Μιχαλήτσος: «Δεύτερη ομάδα της καρδιάς μου ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη και κυπελλούχος Ελλάδας με τον ΟΦΗ το 1987, Γιάννης Μιχαλήτσος μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο των “κιτρίνων” τόνισε ότι ο ΟΦΗ προσπαθεί να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος αμυντικός

Για το πέρασμά του από τον ΟΦΗ: «Είναι κατά κάποιο τρόπο η δεύτερη ομάδα μου. Πέρασα από αυτή την ομάδα που ήταν στα καλύτερά της τότε και κατακτήσαμε το κύπελλο το 1987. Έχω έναν τίτλο σε προσωπικό επίπεδο αν και θα ήθελα αυτός το τίτλος να είναι με τον Αρη, γιατί το αξίζει ο κόσμος του».

Για τις εντός έδρας απώλειες: «Πέρσι είχαμε και τα ευρωπαϊκά και μετά από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είχαμε αρκετές φορές απώλειες. Φέτος δεν υπάρχει αυτό. Φέτος χάθηκαν όντως αρκετοί βαθμοί. Το τι έγινε δεν μετράει. Μετράει το τι κάνεις από εδώ και πέρα. Ο ΟΦΗ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε ποιότητα και διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είναι ομάδα που πάει να κλέψει τα παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πιέζει μπροστά να βάλει δύο γκολ και να πάρει το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ δίνει χώρο κα περιμένει μία αντεπίθεση για να βάλει το γκολ και να κλέψει τη νίκη. Όταν πήγε να παίξει κάτι διαφορετικό είχε άσχημο αποτέλεσμα. Αυτός ο τρόπος σε μία μικρομεσαία ομάδα σου βγαίνει. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία μεγάλη ομάδα γιατί δεν το δέχονται οι οπαδοί σου. Με τον κλεφτοπόλεμο πιο εύκολα παίρνεις αποτελέσματα απ’ ότι με το παιχνίδι κατοχής και υπεροχής».

Για τη σημασία της επίτευξης γρήγορου γκολ: «Σε αυτές τις ομάδες το θέμα είναι να πετύχεις ένα γρήγορο γκολ γιατί μετά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να βγουν μπροστά και να δείξουν τις αδυναμίες τους ή να περιμένουν. Εκεί μεταφέρεις την πίεση στον αντίπαλο. Γενικά ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που εκτός έδρας παίζει με αυτό τον τρόπο».

Για την πτώση στην απόδοση της ομάδας: «Τώρα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να κερδίζεις. Δεν γίνεται κανένας παίκτης να είναι σε μέτρια μέρα. Όντως υπήρχε μία διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά είχαμε και δύσκολα παιχνίδια».

Για τους νέους παίκτες και την περίπτωση του Γιαννιώτα: «Εγώ πιστεύω στους νέους παίκτες. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος είναι 40 χρονών ή 15. Να πούμε για τον Γιαννιώτα. Δείχνει σε κάθε παιχνίδι που μπαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν σημαίνει όμως ότι όλα τα νέα παιδιά είναι έτοιμα να παίξουν. Δεν χρειάζονται 15 ματς για να δείξεις ότι μπορείς να βοηθήσεις. Το δείχνεις από την πρώτη στιγμή. Ο Γιαννιώτας έχει ένα χάρισμα που το έχεις εκ γεννηθείς. Έχει έκρηξη και η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Στα τμήματα υποδομής έπαιζε στις πτέρυγες, δοκιμάστηκε και στην κορυφή και έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει».

Για τη συνεργασία του με τον Μασάδο: «Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τον αντίπαλο και δεν μπαίνω στα κομμάτια τα δικά μας. Εγώ ασχολούμαι με το τι κάνουν οι αντίπαλοι».