Zησόπουλος:«Φεύγω αν δεν ανεβούμε»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο 26χρονος μέσος του Πανθακικού, μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» και τόνισε ότι οι επιλογές του Φερέιρα ήταν αυτές που έφεραν σε αυτό το σημείο την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ενδιαφέρον του Πανιωνίου για την απόκτησή του, αλλά και στον Σάββα Παντελίδη, τον οποίο χαρακτήρισε φιλόδοξο και εργατικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

– Γιώργο, απομένει μια αγωνιστική για το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Πανθρακικός πέρασε από πολλά κύματα φέτος.

«Περάσαμε από πολλές δοκιμασίες και συχνά αλλάζαμε στόχους. Αλλιώς αρχίσαμε και στην πορεία αλλιώς εξελίχθηκαν οι στόχοι μας».

– Τι τίτλο θα έβαζες στη φετινή σεζόν;

«’Περίεργη χρονιά’. Το καλοκαίρι όλοι κάναμε λόγο για άμεση επιστροφή μας στα μεγάλα σαλόνια. Ωστόσο, από την καλοκαιρινή προετοιμασία ακόμα, άρχισαν τα πάνω κάτω. Οι αλλαγές προπονητών, οι παίκτες που ήρθαν και έφυγαν, όπως ήταν λογικό μας κρατούσαν πάντα σε υπερένταση. Γενικότερα φέτος πηγαίναμε από τη χαρά στην απογοήτευση και αντίστροφα. Όμως αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι σου ξημερώνει. Οι στόχοι φέτος πέρασαν από διάφορες διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε μια χρονιά γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα».

– Θεωρείς σωστή την απόφασή σου να έρθεις το καλοκαίρι στην ομάδα;

«Ναι, δεν μετανιώνω που ήρθα. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να αποκομίσεις χιλιάδες εμπειρίες από την κάθε σου επιλογή. Έμαθα, είδα και κατάλαβα πολλά. Η σεζόν αυτή ήταν ένα μάθημα για μένα και δεν μετανιώνω που ήρθα».

– Από το περασμένο καλοκαίρι αλλάξατε τρεις προπονητές. Δερμιτζάκης, Βασιλακάκης, Φερέρα και Παντελίδης. Κάνε μου ένα σχόλιο για καθέναν από αυτούς.

«Με τον κ. Δερμιτζάκη δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω. Με το που ήρθα στην ομάδα έφυγε. Με τον κ. Βασιλακάκη κάναμε λίγες προπονήσεις και πριν καλά- καλά μάθουμε ο ένας τον άλλον αποχώρησε. Όσον αφορά τον Φερέρα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προπονητική ποιότητά του. Ωστόσο η εμμονή που είχε με τους ξένους παίκτες και η επιλογή του να φέρει στην ομάδα κύμα παικτών από το εξωτερικό, δεν είχε θετικά αποτελέσματα και μας κόστισε. Σχετικά με τον Παντελίδη, είναι πολύ φιλόδοξος, υπομονετικός και εργατικός. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και δεν φοβάται να ρισκάρει. Μας έχει κερδίσει όλους».

– Εδώ και λίγο καιρό εξελίσσεται ένα… θρίλερ σχετικά με τις αδειοδοτήσεις. Πώς τα ζεις όλα αυτά με τους συμπαίκτες σου;

«Ο κ. Σαββάκης μας μιλάει σχεδόν καθημερινά για την υπόθεση αυτή. Εντούτοις μας έχει καθησυχάσει ότι όλα είναι μια χαρά και πως τη Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση, θα είμαστε καλά. Τόσο ο κ. Σαββάκης όσο και ο κ. Τζελέπης είναι πάντα δίπλα μας και τρέχουν συνέχεια για τον σύλλογο. Είναι κρίμα μια ομάδα με τέτοια οργάνωση και τέτοια διοίκηση να μην έχει πάρει ακόμα την άδεια».

– Ξαφνικά… φλερτάρετε και πάλι με τα play off. Θεωρείς την ομάδα κατάλληλα έτοιμη για κάτι τέτοιο;

«Είμαστε όλοι πανέτοιμοι. Τα play off είναι η ευκαιρία που ψάχνουμε για να ρεφάρουμε».

– Για να μπείτε στα play off, πρέπει να πάρετε τη νίκη την Κυριακή κόντρα στον Πιερικό, αφού τον ίδιο στόχο με εσάς έχει και η Βέροια.

«Το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και ξέρουμε ότι πλέον είναι υποχρέωσή μας να νικήσουμε τον Πιερικό. Στην έδρα μας πρέπει να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις πιθανότητες για τα πλέι οφ».

– Έκανες μια εξαιρετική χρονιά με τον Πανθρακικό και βρίσκεσαι στο στόχαστρο ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Πώς βλέπεις το μέλλον σου;

«Με τον Πανθρακικό υπέγραψα συμβόλαιο τριών ετών, με την προοπτική όμως η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Αν η ομάδα δεν ανέβει, τότε είμαι ελεύθερος».

– Στην πιάτσα λέγεται ότι ο πρώην προπονητής σου, ο Τάκης Λεμονής, έχει αναφερθεί για σένα με πολύ καλά λόγια και πως βρίσκεσαι στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τον Πανιώνιο.

«Έχω ακούσει για το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων, όμως ακόμα σε επίσημο επίπεδο δεν γνωρίζω κάτι. Είναι σίγουρα κολακευτικό να ακούς ότι μεγαλύτερες ομάδες ενδιαφέρονται για σένα. Είναι η καλύτερη δικαίωση για τη δουλειά και τους κόπους μου. Αν ο Πανθρακικός δεν επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, θα αποχωρήσω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook