Αποχαιρετούν τον ΠΑΣ Ζαμπρέλα, Μπακαγιόκο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το πρώτο μπλοκ αποχωρήσεων γνωστοποιήθηκε ήδη, αφού μετά τον Πάρη Ανδράλα που αποχαιρέτησε δύο ακόμη ποδοσφαιριστές -τα συμβόλαια των οποίων λήγουν- βρέθηκαν στην έξοδο.

Ο λόγος για τους Φαμπρίτσιο Ζαμπρέλα και Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο. Το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο Ελβετοϊταλός παραμονές του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, αναγκάζοντας τον Αγγελο Αναστασιάδη να τον αφήσει εκτός αποστολής, σε συνδυασμό με τη μηδαμινή προσφορά του (αποκτήθηκε τον Γενάρη απ’ τη Σιόν έναντι 80.000 ευρώ) αποτέλεσαν τροχοπέδη για την περαιτέρω παραμονή του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα, ο ίδιος έχοντας λάβει το μήνυμα ζήτησε να αποχωρήσει νωρίτερα απ’ την ημερομηνία ολοκλήρωσης του δανεισμού του. «Θέλω να επιστρέψω στην Ελβετία για να προετοιμαστώ καλύτερα εν όψει της νέας σεζόν» ήταν η δικαιολογία που προέβαλε μιλώντας με την διοίκηση και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Απ’ την άλλη, για τον Ιβοριανό το κλίμα είχε χαλάσει εδώ και πολύ καιρό. Ουσιαστικά, με την άφιξη του Αναστασιάδη ο «Μπάκα» μπήκε σταδιακά στον «πάγο», οι σχέσεις του με τον Μακεδόνα τεχνικό οδηγήθηκαν σε οριακό σημείο και η αποχώρησή του ήταν προδιαγεγραμμένη. Αλλωστε, το τελευταίο διήμερο δεν συμμετείχε στις προπονήσεις και στο δείπνο που παρέθεσε στους παίκτες το μέλος της ΠΑΕ Γιώργος Σουκουβέλος ο Μπακαγιόκο εκμυστηρεύτηκε ότι θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Συνάμα, «φευγάτος» εμφανίζεται και ο Χαράλαμπος Ταμπάσης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε ακρόαση από τον πρόεδρο, μιας και έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει λόγω του παρατεταμένου παραγκωνισμού του. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης βρίσκεται από χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και σήμερα ή αύριο θα έχει την καθοριστική επαφή με τον Αγγελο Αναστασιάδη, προκειμένου να συζητήσουν για την παραμονή του ή όχι στην ομάδα.

Τέλος, έγγραφο-απάντηση στη FIFA έστειλε ο Κεϊτά, με το οποίο διευκρινίζει ότι «το διάστημα που απουσίαζε απ’ τις προπονήσεις δεν υπολογιζόταν από την ομάδα και τον προπονητή του».