Κόντης: «Θα φύγω από τον Άρη»!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον Άρη εμφανίζεται ο Γιάννης Κόντης μετά το αρνητικό κλίμα που εισέπραξε στην έκτακτη γενική συνέλευση της «Κοινωνίας Μελών Άρη».

Ωστόσο σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι συζητεί με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley στην Ελβετία, Φερνάντο Πλα Μπενέιτο, επισήμανε ότι θα συνεχίσει -εφόσον του το επιτρέψουν- τις προσπάθειες για εισροή χρημάτων στον σύλλογο.

«Θα συνεχίσω την προσπάθεια να μπουν τα χρήματα στην ΠΑΕ μέσω του κ. Αθανασιάδη και εγώ δεν θα συνεχίσω στον Άρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» σε τοποθέτησή του στο «Αθλητικό Metropolis».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κόντης:

«Παρεδόθησαν χρέη το 2009 12 ή 14 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Σκόρδα. Κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει χρέη, ούτε να τα αυξάνει, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ένα απλό παράδειγμα είναι για τον Κούπερ. Ο Άρης μπορούσε να έχει προπονητή έναν Κούπερ; Ξέρετε πόσο στοίχιζε ο Κούπερ το χρόνο; Με το τιμ του στοίχισε 2 εκατομμύρια. 1 εκατομμύριο ήταν ο καθαρός μισθός, άλλες 500.000 η Εφορία και τα υπόλοιπα πριμ ΟΥΕΦΑ, των συνεργατών του και έξοδα σπιτιών.

Η επιλογή ήταν της διοίκησης. Σε αυτούς τους καιρούς είναι δύσκολο να έχεις απαιτήσεις να φέρεις μεγάλους προπονητές. Τη βασική ευθύνη για τα χρέη όμως έχει ο κ. Σκόρδας. Η διοίκηση παρέλαβε χρέη 14 εκατομμυρίων. Τι έπρεπε να κάνει; Τι μπάτζετ έπρεπε να έχει ο Άρης; Να έχει 1 εκατομμύριο; Μετά θα πρέπει να βγεις και να πεις στον κόσμο ότι παλεύουμε από το να μην πέσουμε Β` Εθνική μέχρι να βγούμε Ευρώπη. Μην ξεχνάτε ότι την επόμενη χρονιά ο ΑΡΗΣ έφερε 5 εκατομμύρια από την έξοδο στην ΟΥΕΦΑ. Τα χρέη δεν είναι μόνο από το μπάτζετ. Είναι τα ταξίδια, είναι οι εφορίες, είναι τα καθυστερημένα ΦΠΑ».

Για τις ευθύνες της διοίκησης Αθανασιάδη: «Τότε δεν υπήρχε καν οργανωμένο λογιστήριο».

Για όσα του καταλογίζουν στο θέμα των μεταγραφών: «Στα τρία τελευταία χρόνια στον πρώτο χρόνο έκανα εγώ τις συμφωνίες και στα δύο τελευταία τις περισσότερες όχι εγώ. Μπορεί να έγιναν λάθος επιλογές. Ο Αμπρέου στοίχισε 180.000 ευρώ, ήταν καταξιωμένος παίκτης που έδωσε όραμα. Αυτό είναι ένα σημείο του μάρκετινγκ, τα παιδιά πρέπει να έχουν και ένα ίνδαλμα.

Πωλήθηκαν 12.000 διαρκείας και έδωσαν δυναμική στον Άρη. Έλεγαν στην Αθήνα ότι ο Άρης μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Μια μεταγραφή μπορεί να σου βγει αποτυχημένη, αλλά υπάρχουν κι άλλα οικονομικά στοιχεία. Όλες οι ομάδες έκαναν από 15 ως 20 μεταγραφές.Τον Άρη στην Ελλάδα τον περνάνε πέντε ομάδες στις μεταγραφές και από αυτές τις μισές δεν τις έχω κάνει εγώ προσωπικά. Άλλωστε για όσους μιλάνε υπάρχει ένα βίντεο με τον Σκόρδα στο youtube που έλεγε ότι αυτός έχει την ευθύνη για τις μεταγραφές».

Για την περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία: « Από το δανεισμό είχε πάει λάθος η υπόθεση. Πέρυσι το καλοκαίρι ο ΑΡΗΣ τον δάνεισε στην Ανόρθωση. Η Ανόρθωση τον δάνεισε λύνοντας το συμβόλαιο τον Ιανουάριο στην Μπολίβαρ της Βολιβίας, χωρίς ο Άρης να ξέρει τίποτα. Όταν έλυσε από εκεί το συμβόλαιο ο παίκτης μας ανήκε, αλλά αυτοί σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο σύστημα μεταγραφών έβαλαν στο κομπιούτερ ότι ήταν ελεύθερη μεταγραφή. Έμεινε έξι μήνες χωρίς ομάδα με λάθος των Βολιβιανών. Αυτούς τους έξι μήνες ο ΑΡΗΣ τον είχε στις τάξεις του και ανέλαβε να του πληρώσει το συμβόλαιο.

Τον Ιανουάριο που μπορούσε να τον επανεγγράψει οι Βολιβιανοί έστειλαν σωστά τον κωδικό αλλά ο ΑΡΗΣ δεν είχε ενημερότητα. Το ίδιο πάθαμε και μα το Χαβίτο, έβαλαν λάθος κωδικό αυτοί. Είναι λάθος της διοίκησης που μπήκε λάθος κωδικός από τους Βολιβιανούς;

Για το ότι δεν υπήρχε ενημερότητα τι να πω; Αυτά είναι αλυσιδωτά. Όταν δεν πήρες το 1 εκατομμύριο από τον ΟΠΑΠ, χρήματα που είχες προϋπολογίσει, τι να κάνεις;».

Για την πρόταση που έφερε στην Κοινωνία Μελών Άρη: «Εγώ είχα κάποιες σκέψεις και όραμα και φιλοσοφία για τον Άρη και βλέπω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα, λόγω του τρόπου σκέψης, της ηλιθιότητας ορισμένων και της ανοχής άλλων, για να πετύχει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ξαναπατώ το πόδι μου στη Λέσχη.

Με το να εμφανίζονται ανθρωπάκια που δεν τα ήξερε κανείς και να κάνουν προτάσεις μομφής, να κάνουν μπάχαλο μια συνέλευση και να υβρίζουν. Αυτά τα ανθρωπάκια που λένε ότι έχουν προτάσεις ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δουν αν μπορούν από σήμερα που οι Κόντης αποχωρεί από τον Άρη να βρουν λύσεις.

Εγώ δεν υπήρξα ποτέ διοικητικός παράγοντας. Απλά βλέποντας το πρόβλημα που υπήρχε, προσπάθησα να βρω εισροή χρημάτων. Προσέγγισα μια τράπεζα, φίλο αντιπρόεδρο τράπεζας στην Ελβετία που θα με βοηθούσε στη ρευστότητα, για την οποία αυτή τη στιγμή η απαίτηση είναι άμεση.

Οι κατευθυνόμενοι στημένοι προσπαθούν να απαξιώσουν οποιαδήποτε. Δεν είμαι κορόιδο να λένε ότι πάω να κάνω λαμογιά και να μείνω. Αποχωρώ, αλλά η πρόταση παραμένει. Τα χρήματα θα προσπαθήσω να μπουν στην ΠΑΕ. Κόντης δε θα υπάρχει και ίσως χαροποιήσει αυτό αρκετούς. Ο Κόντης φεύγει από τη μέση».

Για την αποχώρηση του Super-3 από την συνέλευση: «Ήταν σωστή η αποχώρηση του Super-3 από τη συνέλευση».